Ajuntament d'Arenys de Mar

CONCURS DE MICRORELATS: QUI VA MATAR EL CORONAVIRUS?
  • De: 
    Núria Collet Hernández
  • La Júlia, de peu davant la finestra, recorda...
    A fora, la Riera i la placeta, plenes de gom a gom, la  gent amunt i avall amb la rosa a les mans i el llibre sota el braç; de lluny, una musica de sardanes.
    No pot evitar que galtes avall li rellisquin les llàgrimes tot recordant el seu amic i aquell Sant Jordi de fa 50 anys: una terrible pandèmia es cernia sobre Arenys de Mar i sobre tota  la humanitat, el coronavirus campava lliurament per entre les persones, fent-les emmalaltir  i fins i tot en alguns casos, portant-les a la mort.
    La Júlia, epidemiòloga de professió, estava treballant intensament en la recerca d'una vacuna per combatre aquell virus, i aquell dia , com ho feia sempre , anà a veure al seu gran amic, el drac Arenyot. Capficada com  estava amb la seva investigació se'n adonà que el fort alè que desprenia la bèstia, era molt semblant a la substància que feia dies estava treballant en el laboratori.  Tot agafant una petita mostra de la pell del drac ,marxà corrents a fer proves i al cap de dies i nits sense dormir, comprovà que efectivament, amb lŽArenyot havia trobat la vacuna per aturar aquella maleïda pandèmia.
    No hi va voler ser present el dia que el sacrificaren, es van acomiadar el dia abans: abraçades, petons i moltes, moltes llàgrimes.
    Ara , cada Sant Jordi , una figura de paper i cartró, representant lŽArenyot,  recorre els carrers dŽ Arenys de Mar, per retre-li un homenatge .

  • Categoria C (Majors de 18 anys)