Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Saps què són les plantes vermelles que surten a les platges?

Segur que us heu fixat que a les platges d’Arenys, especialment a la del Cavaió, hi surten unes plantes vermelles. S’anomenen agrelleta de bou (Rumex bucephalophrus), i, malgrat que no és exclusiva del medi sorrenc litoral, hi és molt habitual. A banda d’aquesta espècie, en podem trobar d’altres com el jull de platja (Elymus fractus), la silene nicenca (Silene niceensis), la Vulpia membranacea, el rave de mar (Cakile maritima) o el cascall marí (Glaucium flavum), per exemple.

A banda de la vegetació, a les nostres platges també hi trobem fauna molt interessant: el gavià argentat de potes grogues (Larus cachinnans), la gavina riallera o vulgar (Larus ridibundus), l’heteròpter (Cydnus aterrimus) o la gavina corsa (Larus audouinii), endèmica del Mediterrani i molt escassa avui en dia. També hi podem observar el corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis), au marina que podem veure a les nostres costes durant els mesos d’estiu, fent servir les roques com a dormidor i lloc de descans, per exemple les del Portinyol o les d’en Lluc.  

Potencialment, les platges d’Arenys són llocs on podem trobar algunes espècies que estan en regressió, com el corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), un ocell que fa el niu directament a la sorra, la tortuga babaua (Caretta caretta) -una tortuga marina necessitada de terra ferma per enterrar-hi els ous-; o un tipus d’escarabat piloter (Scarabaeus semipunctatus).

Com que es tracta d’un hàbitat molt exclusiu i fràgil que ha anat en regressió per l’ús intensiu de les platges, cal prendre accions per recuperar-lo. Una de les accions que hem pres des de l’Ajuntament amb aquest objectiu és el tancament de cinc zones a la platja del Cavaió per tal de preservar-les. Si voleu saber més coses de les espècies que es poden trobar a les platges, podeu consultar els plafons informatius que es troben a tocar dels tancats de la platja del Cavaió.

Gràcies per a ajudar-nos a recuperar aquests espais!

Publicat el 22 de juny de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^