Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Continua la campanya "Arenys ho aporta tot, i l'orgànica sobretot!"

La Regidoria de Medi Ambient continua impulsant la campanya de la fracció orgànica a Arenys de Mar amb una nova parada el divendres 12 d’abril. Aquesta vegada, es posarà una parada a la Plaça de l'Església entre les 11 i les 13 h. Està previst col·locar més parades al llarg dels pròxims dies, algunes també de tarda.

S’entregaran bosses compostables i cubells reixats per a la fracció orgànica. També es facilitaran bosses de bolquers i excrements, i les corresponents etiquetes per identificar-les.

Es podrà consultar i rebre informació sobre els residus i la recollida selectiva del municipi.

Si necessiteu un cubell amb xip (el que es treu al carrer) i/o bosses de ràfia per recollir la poda del jardí, podeu passar per l'Ajuntament de 8:30 a 14:00 h, de dilluns a divendres.

Per què volem promocionar la recollida de l'orgànica ben feta?

  • Dins les bosses de brossa barrejada (resta) que no triem bé hi trobem una quantitat molt elevada d'orgànica, aproximadament un 35-40 % en pes.
  • Augmentar la recollida selectiva de l'orgànica  ens permetria estalviar una quantitat significativa de recursos econòmics que ara l’Ajuntament destina a cremar brossa barrejada a la incineradora.
  • A més, les bosses compostables són una alternativa sostenible a les de plàstic convencionals. Utilitzant-les reduïm el consum de plàstic i optimitzem el tractament de l’orgànica, obtenint més ingressos gràcies a una millor qualitat del compost o valorització energètica!

Anem per bon camí?

Els arenyencs i les arenyenques hem fet una gran millora de la recollida selectiva a la vila durant els últims anys, aconseguint superar el 50 % de residus reciclats. A Arenys de Mar, la fracció que més es recull selectivament en pes és la de l’orgànica, al voltant del 40 % de tots els residus recollits.

Publicat l'11 d'abril de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^