Ajuntament d'Arenys de Mar

Sant Jordi>PRESENTACIÓ DE LLIBRES
SANT JORDI

Dijous 22 d’abril de 2021

EL MERCAT D'ARENYS DE MAR: PASSAT I PRESENT (1928-2020) de Josep Badosa, Montse Llavina, Antoni Paricio, Núria Serra i Montse Viader

Aquest llibre neix de la necessitat de salvaguardar la història de l´edifici del Mercat Municipal d´Arenys de Mar i de la gent que hi ha treballant al llarg de tots aquests anys. Amb el pas del temps les coses cauen en l´oblit i aquest recull històric i humà que teniu a les mans esperem que ajudi a recordar com es va gestar, fer i perdurar el Mercat d´Arenys.

Portada llibre Mercat

A les 7 de la tarda, al Mercat Municipal. Aforament limitat

Demana la teva invitació en aquest enllaç

A les 8 de la tarda, al Mercat Municipal. Aforament limitat

Demana la teva invitació en aquest enllaç

Presentació a càrrec dels seus autors, Josep Badosa, Montse Llavina, Antoni Paricio, Núria Serra i Montse Viader.

______________________________________________________________________________________________

Divendres 23 d’abril de 2021

HISTÒRIESDEMAR de Manel Teodoro

Històriesdemar vol ser un homenatge a totes aquelles persones de mar i que viuen de cara al mar. Escrit amb un aire fresc, divulgatiu i de fàcil lectura, vol donar la màxima importància al paisatge litoral i la pesca, posant en relleu el patrimoni mariner i la història que ens defineix com a gent de costa.

Amb aquest llibre et submergiràs dins l'imaginari mental de l'autor, en el qual la sostenibilitat, el respecte, l'ètica i l'empatia són essencials, i  l'enyor d'allò perdut esdevé fonamental.

Històries de Mar

A les 6 de la tarda, al pati del Convent de les Clarisses. Aforament limitat

Presentació a càrrec de Jaume Soler, amb presència de l'autor.

_________________________________________________________________

Dissabte 24 d’abril de 2021

LA PARTIDA d’Àngel Maculet

Un any i mig després de la mort de la mare, una conversa amb un bon amic, desemboca en un repte: deixar aquelles coses que em pertorben, escrivint-les al mòbil i penjant-les a les xarxes socials. És el principi d’una altra jugada de la partida.

Els viatges en tren per anar a veure al pare, les estones a la platja prop de la mare, i els moments de solitud al bar, ajudats sempre per la música que recorda els millors moments viscuts, permeten a un mateix trobar-se amb allò que tant troba a faltar, els seus pensaments saturats de dimonis personals.

Un Ictus personal, la mort del pare, i una pandèmia, posen punt i seguit a la capacitat d’escriure, la recuperació de la necessitat de dibuixar i comunicar, provoquen passar aquells textos a imatges. Els amics i la família fan la resta, el tauler de joc torna a estar a punt.

A partir d’aquí tan sols em cal recordar que la vida sempre serà un joc de paraules, imatges, màgia i  Rock’n’Roll.

La partida

A les 12 del matí, al pati del Convent de les Clarisses. Aforament limitat

Presentació a càrrec de Pep Blay, amb presència de l'autor.

_________________________________________________________________

DONES POETES DE LA MARESMA d'Emília Illamola i Queralt Morros

Dones poetes de la Maresma, títol de jugada deliberada, vol ser una publicació divulgativa que esdevingui una eina per descobrir veus desconegudes o bé per aprofundir en d'altres de més presents. Del 1900 al 2020, la recuperació d'una genealogia literària de les dones poetes precedents del nostre territori conviu dins del volum amb el present i el futur, una porta oberta per acostar-nos a les autores contemporànies.

Portada Dones poetes de la Maresma

A 2/4 de 7 de la tarda, al pati del Convent de les Clarisses. Aforament limitat.

Presentació a càrrec d'Emília Illamola i Queralt Morros i l’editor Jordi Soler.

Lectura de poemes a càrrec de Teresa d’Arenys i Christelle Enguix.

_________________________________________________________________

Diumenge 25 d’abril de 2021

LA IRA DE DÉU de Francesc Forn

L’epidèmia de pesta bubònica de 1650 fou la més terrorífica de la història moderna catalana. Amb l’arribada d’aquell càstig de Déu, Joan Ramon Mecina, vicari de Sant Martí d’Arenys, hagué de fer front a situacions dramàtiques i vivències doloroses. El vicari, però, havia trobat un remei miraculós per curar la malaltia que només va compartir amb el seu protector, Sant Sebastià. Aquella medicina i la fe podien guanyar la més terrible de les malalties.

LES AVENTURES D'EN TRESCEBES de David Estrada

En David Estrada ens va presentar el personatge d’en Trescebes al llibre Trescebes, transportista, on els nens i les nenes de la classe dels crancs i la senyoreta Liduvina el feien el protagonista dels seus jocs i la seva curiositat. Ara, a través d’Aventures d’en Trescebes, seguirem el dia-a-dia d’en Trescebes amb onze contes ben plens d’encàrrecs, gana i rauxa. Coneixerem alguns dels seus amics, el món on es mou, i les complicacions de cada transport. I sobretot riurem amb els seus embolics i les solucions sorprenents que hi posen ordre.

    Trescebes          Ira de Déu

A les 12 del matí, al pati del Convent de les Clarisses. Aforament limitat

Presentació a càrrec de l'editor Oriol Ferran, amb presència dels autors.

_________________________________________________________________

TÀNDEM de Maria Barbal

Una novel·la sobre la felicitat i les segones oportunitats. Des del moment en què es troben, l’Elena i l’Armand voldran alliberar-se de tot el que els atrapa i recuperar l'alegria que només podem sentir quan experimenten el moment present. En el procés, s'adonaran que tenen dret a canviar i veure el món d'una altra manera del que han vist durant anys, a estimar-se a si mateixos, i a concedir-se la llibertat de viure plenament.

Tàndem és una història sobre la felicitat, no la que ens promet un viatge meravellós, ni la que sentim quan sentim "t'estimo", sinó la que ens anima a pedalar acompanyats i gaudir del paisatge.

Imatge portada Maria Barbal

A 2/4 de 7 de la tarda, al pati del Convent de les Clarisses. Aforament limitat.

Presentació a càrrec de Marta del Castillo, amb presència de l'autora.