La Ira de Déu
L’epidèmia de pesta bubònica de 1650 fou la més terrorífica de la història moderna catalana. Amb l’arribada d’aquell càstig de Déu, Joan Ramon Mecina, vicari de Sant Martí d’Arenys, hagué de fer front a situacions dramàtiques i vivències doloroses. El vicari, però, havia trobat un remei miraculós per curar la malaltia que només va compartir amb el seu protector, Sant Sebastià. Aquella medicina i la fe podien guanyar la més terrible de les malalties.
Basada en fets i personatges reals, aquesta primera novel·la de Francesc Forn i Salvà (Arenys de Munt, 1954) , ens endinsa en un món trasbal - sat per la guerra i la pesta de mitjan segle xvii. Les autoritats van desplegar tots els seus recur - sos per fer front al contagi, però aquell món que s’esfondrava només podia sobreviure si s’acollia amb fervor a la clemència divina. L’església catòlica s’afermava com el pal de paller entorn del qual la societat podria sobreviure, ja que només ella era capaç d’aplacar la ira de Déu.
Les aventures d'en Trescebes
En David Estrada ens va presentar el personatge d’en Trescebes al llibre Trescebes, transportista, on els nens i les nenes de la classe dels crancs i la senyoreta Liduvina el feien el protagonista dels seus jocs i la seva curiositat. Ara, a través d’Aventures d’en Trescebes, seguirem el dia-a-dia d’en Trescebes amb onze contes ben plens d’encàrrecs, gana i rauxa. Coneixerem alguns dels seus amics, el món on es mou, i les complicacions de cada transport. I sobretot riurem amb els seus embolics i les solucions sorprenents que hi posen ordre.