Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Divendres, 29 de juliol de 2022  -  10 h nit

Ara fa 20 anys, Lluís Coloma va començar un viatge musical que l´ha portat a tocar als escenaris més importants de tot al món, dintre de l´escena del piano de Blues i Boogie Woogie. A més, ho ha fet creant un llenguatge propi i personal.

Músic inquiet, actualment es troba en un moment d´explosió creativa en la seva carrera, trencant esquemes i límits musicals. Un punt d´inflexió, on de forma natural crea temes que sonen orgànics i originals. Composicions que evoquen un imaginari èpic, cinematogràfic…
que et fan sortir del pensament conceptual i et transporten de manera directa i involuntària a una dimensió sensitiva i dinàmica. Totes elles lligades amb el fil conductor del Blues i d´un batec rítmic comú, que apareix trepidant inclús en tempos lents.

Una música captivadora i ballable, amb un llenguatge clar i contundent, treballada de forma artesanal i plena de detalls, que la fan rica en sensacions i matisos; arrelada en la tradició del Blues, el Boogie Woogie, el Rock & Roll, la Música Clàssica, la Música Country… que són simplement el punt de partida per transitar per nous camins que porten a espais sonors inexplorats.

Amb la incorporació de nous instruments com la percussió i un quartet de corda, ens presenta la seva “Musical Troupe”, on reuneix, renova i reinventa les seves formacions habituals per aconseguir moltes més textures i colors, tot portant al present una música que sovint s´associa al passat.

Lluís ens presentarà el seu nou treball discogràfic Trip to Everywhere produït pel prestigiós guitarrista i productor Jaime Stinus, que li ha aportat un so modern, actual i innovador, sense perdre les profundes arrels tradicionals, i estirant-lo musicalment més enllà del previsible.

Tot aixó, amb la presencia especial de l'explosiu saxofonista Big Dani Pérez.

https://www.youtube.com/watch?v=iTzJiYSrFHc

Nascut a Barcelona en 1979, DANI PÉREZ és un dels més reconeguts artista de l'escena estatal en el camp del Jump Blues, Rock & Roll, Rhythm & Blues i Boogie Woogie. El seu aprenentatge comença cursant estudis de música clàssica fins que descobreix als saxofonistes dels anys 40, en el deixant d'Illinois Jacquet i la tradició “honker", un estil intens i incendiari que es considera l'avantsala de l'explosió del Rock & Roll.

La seva carrera fins al moment està marcada per dos fets clau. El primer és la seva incorporació a mitjans dels 90 a la banda de Rhythm & Blues i Rock & Roll THE BIG JAMBOREE. Els anys al costat d'aquesta formació i la llegenda de les seves espectaculars interpretacions en directe li converteixen en un referent d'aquest estil en l'escena espanyola, la sensació del saxo capaç de destil·lar pur i dur Rhythm & Blues sense edulcorar, com si hagués nascut en el mateix Mississippi, la qual cosa desperta l'admiració dels seus companys i col·legues de professió. I això li porta al segon moment clau de la seva carrera: la seva incorporació als REBELDES de Carlos Segarra, referents i pioners del Rock & Roll fet a Espanya, DANI PÉREZ es consolida en el més alt.

La seva qualitat també li ha portat a col·laborar amb figures mítiques del Rock & Roll i el Rhythm & Blues com Carl Perkins, Billy Lee Reely i Koko Taylor, i amb reconegudes figures del panorama nacional en diferents estils: Seguretat Social, Loquillo, La Frontera, etc. Així mateix, ha participat en molts dels festivals més renombrats a escala nacional i internacional, i la seva presència és habitual en els principals locals dedicats al blues a Barcelona, i també en altres ciutats

Lloc: Pati del Xifré
Adreça: Auterive, s/n
Organitza: Regidoria de Cultura
Preu: Aforament limitat. 10€ entrades anticipades i 12€ a taquilla (en metàl·lic)
Tipus d'acte: Música
Informació relacionada