Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
El 2n Festival de Narració Oral proposa deu propostes de contes per a adults del 23 de juliol al 3 de setembre

"Arenys és ple de racons: macos, amplis, estrets, plens de gent i també solitaris. Tot passejant-hi, regalem-nos les orelles escoltant històries d'aquelles que, les nits d'estiu, els veïns s'explicaven quan sortien amb les cadires a prendre la fresca pels carrers i racons d'Arenys..." Aquest és el punt de partida del 2n Festival de Narració Oral que es va posar en marxa el dissabte 23 de juliol i que s'allargarà fins el 3 de setembre. Tot i que l'escenari més habitual és la biblioplatja -ubicada a la plaça de les Palmeres-, hi ha altres espais. El festival d'estiu de contes, coordinat per l'arenyenc Albert Estengre, inclou deu propostes, en vuit dies diferents, del 23 de juliol al 3 de setembre.
El festival de contes d'Arenys de Mar va començar el dissabte 23 de juliol, al pati del Calisay, amb una passejada nocturna per racons de la vila i es clourà amb una altra descoberta d'aquests indrets arenyencs, el 3 de setembre. Entre totes dues dates, les sessions es faran sempre els dimecres, a les 22.00 hores a la biblioplatja, davant de la primera platja. Els dies 27 de juliol i el 3 d'agost, però, hi haurà doble sessió: a les 22.00 hores, a la biblioplatja, i a les 20.30 hores, dalt de la golondrina. Tots els espectacles són de franc, tret de les excursions en golondrina, que valen 10 euros i que s'han de reservar a la biblioteca o a la biblioplatja.

Les sessions de contes seran variades tant pel que fa a la temàtica com per la procedències de les històries i les llegendes que s'hi explicaran. La majoria de sessions són narracions en català, però també hi haurà dues narracions en castellà a càrrec de la mexicana Martha Escudero i de la francesa Catherine Favret. Els altres narradors són Agustí Ferré (Tarragona), Ceci Sitjà (Girona), Albert Estengre (Arenys), Ferran Martín (Vallès Oriental), Jordi Palet (Vallès Occidental) i Blai Seabre (Alacant). Entre altres, es podran escoltar contes d'amor i de desamor, sobre la justícia al món, del Magreb jueu, sobre el diable, contes picants...

El festival està organitzat per la Biblioteca P. Fidel Fita i hi col·labora l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Les sessions aniran a càrrec de narradors de l'Associació de Narradors i Narradores (ANiN). El repte, en paraules del coordinador de la programació, Albert Estengre, és aprendre a saber escoltar i exercitar la imaginació gràcies a la força que té la paraula i, concretament, la tradició oral.

Informació relacionada
Dissabte, 3 de setembre de 2005
Racons de contes amb Blai Senabre i Albert Estengre
Dimecres, 31 d'agost de 2005
Cuentos picantes a càrrec de Martha Escudero
Dimecres, 24 d'agost de 2005
Cuentos del Magreb judío, a càrrec de Catherine Favret
Dimecres, 17 d'agost de 2005
La justícia del món, a càrrec d'Albert Estengre
Dimecres, 17 d'agost de 2005
La justícia del món, a càrrec d'Albert Estengre
Dimecres, 10 d'agost de 2005
El món és estrany, va dir un elefant, a càrrec de Jordi Palet
Dimecres, 3 d'agost de 2005
Amor, enveja, dubte a càrrec de Ceci Sitjà
Dimecres, 27 de juliol de 2005
Contes de diables a càrrec d'en Ferran Martín.
Dimecres, 27 de juliol de 2005
Contes de diables amb Ferran Martín
Dissabte, 23 de juliol de 2005
Racons de Contes a càrrec de l'Agustí Ferrer i l'Albert Estengre
Publicat el 20 de juliol de 2005