Ajuntament d'Arenys de Mar

NOT═CIES
carreteraArenys de Mar disposarÓ a partir d'aquest mes d'abril de deu noves parades de bus que amplien l'itinerari urbÓ que actualment ja ofereix el servei Arenys de Munt-Arenys de Mar. Aquesta nova fˇrmula Ús fruit de l'entesa entre els ajuntaments de Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt i Arenys de Mar amb la Generalitat de Catalunya, feta a partir de l'actual concessiˇ de transport interurbÓ. La presentaciˇ oficial del nou servei tindrÓ lloc el dimarts 31 de marš a la Sala Noble del Calisay. A partir de les 12:00h, el Director General del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, signarÓ el conveni amb els alcaldes dels municipis implicats (Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta i Arenys de Mar). L'acte finalitzarÓ a les 12:50h amb una demostraciˇ de la nova ruta pels mitjans de comunicaciˇ que comenšarÓ i acabarÓ al C.C. Calisay.

La nova ruta tÚ l'avantatge que aprofita la subvenciˇ de la Generalitat en aquest Ómbit i que, altrament, no existeix en els serveis que presten lÝnies ˙nicament urbanes. La posada en marxa d'aquest servei costarÓ uns 24.000 euros anuals a l'Ajuntament, xifra que es podria reduir si el nombre d'usuaris supera les previsions que ha efectuat el govern catalÓ.

La regidoria de Mobilitat ha estat estudiant des de l'inici del mandat diferents solucions per donar resposta a la mobilitat urbana mitjanšant el transport p˙blic a la vila, molt marcada per una orografia canviant i la distÓncia entre els diferents equipaments municipals. Al final d┤aquest procÚs, i desprÚs de diferents visites a municipis amb experiŔncia en aquest camp i amb constants converses i treball conjunt amb la Direcciˇ General del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, s'ha optat per ampliar l'itinerari el bus que l'empresa Colomer ja duia a terme a la vila.

Aquest Ús un primer pas en l'esforš per dotar-nos d'un transport p˙blic urbÓ. La fˇrmula adoptada permet connectar una Órea important de ponent amb el centre de la vila. En aquest sentit, la regidoria de Mobilitat ja estÓ treballant per cercar una soluciˇ pel sector de llevant, on s'hi ubicaran nous equipaments p˙blics en un futur.


Les noves parades

plÓnol bus1. Estaciˇ de tren

2. Rial del SepÝ

3. Sant Elm-Cementiri

4. Can Quintana-Tanatori

5. Fondo de les Creus-Pavellˇ

6. Can Nadal-XifrÚ  (CAP, Serveis Socials, Jutjats, Policia Local, CEIP Joan Maragall, Maricel, escola bressol, Correus, Parc de Lourdes, Camp de futbol)

7. Fondo de les Creus-Institut

8. PartagÓs-Bombers
 
9. Valldegata-Draper

10. Muvisa


Els horaris
El nou itinerari es farÓ 15 cops al dia en feiners. El servei comenšarÓ  a les 7:41h i acabarÓ a les 21:41h (horari d'inici a Arenys de Munt) amb una freqŘŔncia d┤una hora. Com ja passa actualment, aquest servei estÓ integrat en el sistema de tarifari de l'ATM (Autoritat del Transport MetropolitÓ).

Publicat el 20 de marš de 2009