Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
MOBILITAT

La Regidoria de Mobilitat té com a objectiu bàsic la implantació del transport urbà a Arenys de Mar i la posada en marxa del projecte dels Camins Escolars.

Transport urbà

Arenys de Mar disposa de diferents opcions de transport públic. En aquest enllaç trobareu la informació relativa al servei ferroviari i de bus urbà.

Les parades del sector de ponent

plànol bus1. Estació de tren
2. Rial del Sepí
3. Sant Elm-Cementiri
4. Can Quintana-Tanatori
5. Fondo de les Creus-Pavelló
6. Can Nadal-Xifré  (CAP, Serveis Socials, Jutjats, Policia Local, CEIP Joan Maragall, Maricel, escola bressol, Correus, Parc de Lurdes, Camp de futbol)
7. Fondo de les Creus-Institut
8. Partagàs-Bombers
9. Valldegata-Draper
10. Muvisa

Els horaris

L'itinerari es fa 15 cops al dia en feiners. El servei comença a les 7:41h i acaba a les 21:41h (horari d'inici a Arenys de Munt) amb una freqüència d´una hora. Aquest servei està integrat en el sistema de tarifari de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolità).

Camins Escolars

caminsL'Ajuntament d'Arenys de Mar treballa per aplicar progressivament el projecte Camins Escolars amb l'objectiu que els escolars de la vila puguin anar a peu als seus centres docents amb seguretat i autonomia. El projecte s'ha elaborat a partir de l'estudi que l'empresa Intra va portar a terme per encàrrec de la Diputació de Barcelona i del qual es desprèn que la gran majoria d'alumnes van i tornen de l'escola a peu, seguit en segon lloc pel vehicle privat. La comoditat pels pares i la distància dels centres escolars a les llars dels alumnes són les raons principals que motiven el desplaçament amb vehicle privat. L'estudi analitza, un per un, el cas de cada escola i proposa millores per fomentar, encara més, el desplaçament a peu. Unes millores que passen per realitzar actuacions a les voreres, en la senyalització viària o en l'accessibilitat.
Els darrers anys, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha anar creant diversos camins escolars senyalitzant-los i donant prioritat als vianants.

Dades de la regidoria

Responsable polític:  Domènec Massuet i Torrent

Correu electrònic: mobilitat@arenysdemar.cat

Destaquem
 
^