Segons Josep M. Pons i Guri el retaule havia estat realitzat pel mestre fuster Jaume Vendrell. Però Joan Bosch i Ballbona, professor de la Universitat de Girona, i especialista en l´art català d´aquest període va sol•licitar al Museu poder-lo contemplar i el va atribuir al mestre escultor Agustí Pujol. Donat el seu valor artístic, el Museu d´Arenys de Mar va sol·licitar un ajut de la Generalitat de Catalunya per a la seva restauració que li va ser concedit i les 3 peces van ser traslladades al Centre de Restauració de Bens Mobles on han estat restaurades.
Els fragments conservats del retaule de Sant Isidre són tres escenes de la vida del sant: una amb la seva dona Santa Maria de la Cabeza, la segona és el miracle de l´aigua i la tercera l´olla dels pobres. Aquestes seran les obres que es podran contemplar en l´exposició que es podrà visitar a la Sala d´Exposicions del Calisay durant el mes de maig.
Agustí Pujol va ser fill de l´escultor també del mateix nom. És considerat un dels més notables artistes catalans del segle XVII, tot i que la seva obra ha desaparegut en bona part. El treball d´Agustí Pujol destaca per la seva creativitat, el seu perfecte domini de la tècnica i la modernitat de les seves obres, adaptant-se als nous gustos de l´època.
Sala d´exposicions del CC Calisay
Del 8 al 31 de maig