Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
Arenys de Mar ha rebut la visita del president de la Generalitat i de la seva esposa amb motiu de la trobada nacional de puntaires que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana a la vila.

President Mas. Foto: Carles BernardezLa jornada central de la 25a Diada de la Puntaire, que ha reunit aquest matí a la Riera d'Arenys de Mar prop de 3.000 puntaires arribades d'arreu del país, ha comptat amb la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hble. Sr. Artur Mas. El president i la seva esposa han estat rebuts pels membres de la corporació municipal, encapçalada per l'Alcalde, Estanis Fors, qui ha lliurat simbòlicament la vara d'alcalde al president. Seguidament, el president ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament i ha saludat totes les autoritats allà presents per, a continuació, iniciar un recorregut entre les milers de puntaires que hi havia a la Riera d'Arenys de Mar.

Durant la passejada, el president també ha pogut visitar el Museu Marès de la Punta, que aquests dies acull l'exposició de les Puntes de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, així com també ha saludat les diferents delegacions internacionals que han participat a la Fira Internacional de Puntes, a la mateixa vila.

Diada Puntaire. Foto: Ajuntament Arenys de Mar

Els parlaments han tingut lloc a l'històric edifici del Calisay, antiga fàbrica de licors molt lligada a la vila i que actualment és un centre cultural i d'entitats. Un cop allà, la regidora de Cultura, Susanna Mir, s'ha mostrat satisfeta per veure l'èxit amb que s'ha materialitzat tot el treball dels darrers mesos a Arenys de Mar per organitzar la 25a Diada de la Puntaire, agraïnt l'esforç de totes les persones implicades. Mir ha recordat que les puntaires són un símbol d'identitat arenyenc, de la mateixa manera com ho és Espriu, el port pesquer o la Riera. I ha desitjat que aquesta marca cultural esdevingui també de promoció turística de la vila.

Pel que fa a l'Associació de Puntaires Flor d'Alba d'Arenys de Mar, la seva presidenta Lola Simarro ha recordat quan Arenys de Mar va acollir la primera edició de la Trobada Nacional de Puntaires l'any 1988. En el mateix sentit s'ha referit la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, M. Jesús González, quan ha destacat la feina que han fet les puntaires del país per fer créixer aquest art de la confecció i transmetre el coneixement i les seves tècniques tant a nivell internacional com a les noves generacions.

25a Diada de la Puntaire. Foto: David CastañedaPer la seva part, l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, ha destacat que és un honor poder acollir un esdeveniment com la Diada de la Puntaire i veure com d'alt s'ha deixat el nivell de l'organització. Per Fors, la punta és molt més que una part del nostre patrimoni, ja que s'ha d'entendre com a element dinamitzador de la vida social i econòmica del poble, i ha qualificat la punta artesana com a element que uneix cultura i nacions. Durant el torn de parlaments, l'alcalde ha traspassat l'organització de la propera Diada de la Puntaire al tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Ciurana, ja que la ciutat comptal acollirà aquest esdeveniment l'any pròxim.

El president de la Generalitat ha tancat l'acte reconeixent que Arenys de Mar ha deixat el llistó molt alt amb una excel·lent organització. Artur Mas ha destacat que és molt important en aquests moments d'ànims baixos que hi hagi tantes entitats i associacions que aguantin el pilar cultural i participatiu del país. El president Mas ha fet un símil entre les puntaires i la situació econòmica dient que cal combinar les polítiques d'austeritat amb les de creixement, com s'està començant a fer a nivell europeu. Mas ha explicat que Catalunya sempre ha tingut una mentalitat d'estímul i de projecció exterior, com es va demostrar al segle passat amb la seva indústria tèxtil i on va sobresortir el comerç de la punta artesana. Pel presidenrt Mas, cal recuperar aquest caràcter amb el potencial que té el país en matèria d'artesania, comerç i turisme.

Podeu veure el resum de la trobada nacional de puntaires clicant aquí.

Publicat el 29 d'abril de 2012