Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

capmanyAmb motiu del centenari del naixement de l'escriptora Maria Aurèlia Capmany, Arenys de Mar recordarà la seva figura amb dues propostes programades per aquest mes de setembre.

D'una banda, el dissabte 8 de setembre s'obre al públic l’exposició itinerant Això era i no era: Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres que és, sobretot, una aproximació a la personalitat de l’autora per tal que aquells que no la coneixien es puguin fer una idea de qui era i, alhora, aquells que la coneixien en alguna de les seves facetes, en coneguin les altres. Així, l’exposició, que es podrà visitar a la sala de les bótes del C.C. Calisay en l'horari d'obertura habitual d'aquest equipament, ens permet un acostament a l’escriptora i a la feminista, però també a l’actriu, directora de teatre, polemista, militant política i social, gestora pública, etc.

A través d'una sèrie de plafons tindrem una una introducció a la personalitat de l’autora, un recorregut cronològic que pretén abastar la diversitat de temes i facetes en què va intervenir, un mapa de Catalunya que relaciona l’escriptora amb algunes de les localitats en què va tenir-hi una especial vinculació, i una visió global de la seva obra literària, que es deté en sis obres bàsiques, representatives de l’activitat com a novel·lista, dramaturga, traductora i assagista.

A més, també es vincula la personalitat de Capmany amb quatre homes amb qui va tenir una intensa i fructífera relació (entre ells Salvador Espriu) i una valoració de l’aportació de Maria Aurèlia Capmany al coneixement de la situació de la dona a Catalunya i al reviscolament del moviment feminista.

A banda d'aquesta l'exposició, també s'ha programat la conferència Maria Aurèlia Capmany. L'època d'una dona, prevista pel 21 de setembre, a les 7 de la tarda, a la Sala noble del C.C. Calisay, que anirà a càrrec d'Agustí Pons i Mir, periodista, escriptor i biògraf de Capmany.

Publicat el 9 d'agost de 2018