Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Dissabte, 6 d'abril de 2019  -  10 h matí

Amb motiu del 80 anys del final de la Guerra Civil, el Museu d'Arenys de Mar organitza diverses activitats per recordar els fest produïts entre 1936-1939. Amb la col·laboració de l'Associació XV Brigada Mixta i Didpatri es realitzarà al pati del Museu una activitat de recreació històrica amb l'objectiu de recuperar la memoria d'aquests fets. A través d'aquesta activitat amb armes i uniformes militars de la Guerra Civil, les associacions i entitats participants volen donar a conèixer al públic de la forma més real posible el que es va succeir, per evitar que tornem a viure aquest passat tràgic.

XV Brigada Mixta és un grup de recreació històrica format per gent de Tarragona, Barcelona, Madrid i Anglaterra. Van començar col·laborant de forma individual amb l´associació Lo Riu de la Fatarella, en les seves recreacions, però l'amistat i ganes de continuar creixent i arribant a tots els aspectes de la memòria històrica a tot arreu, els va llençar a crear aquest projecte. En el camp de la recreació histórica realitzen activitats escolars, presentacions de llibres, actes commemoratius, inauguracions d´espais recuperats, museus vivents, visites guiades amb ambientació, rodatges...

Didpatri és didàctica del patrimoni i la recreació històrica un dels apartats en que treballa. La recreació és una de les branques de l´arqueologia experimental que es basa en reproduir les vivències en la pròpia carn. Sempre basant-se en un estudi de les circumstàncies de cada època. Treballen amb exposicions, audiovisuals, museïtzacions o publicacions, obrint camps relacionats amb el fet de fer entendre el patrimoni d´una manera didàctica.

Lloc: Museu Marès de les Puntes
Adreça: Església, 41
Durada: De 10 a 13 hores
Organitza: Ajuntament d'Arenys de Mar, Museu d'Arenys de Mar
Tipus d'acte: Mostra