Ajuntament d'Arenys de Mar

NOT═CIES
L'Esbart Maragall ballarÓ la Dansa d'Arenys a l'acte inaugural. L'entrada al Teatre Principal Ús gratu´ta

Ballet folklˇrico de TamaulipasLes Jornades Internacionals Folkl˛riques (JIF) de Catalunya, que organitza Adifolk i se celebren a diversos punts de Catalunya, han programat enguany una de les actuacions a Arenys de Mar.

El proper dissabte, 8 de setembre, actuarÓ al Teatre Principal, el Ballet folklˇrico de Tamaulipas un espectacle de m˙sica i danses folkl˛riques mexicanes. A l'acte inaugural de les JIF, el dia 6 de setembre a Calella, hi participarÓ l'Esbart Maragall ballant la Dansa d'Arenys.

Amb aquesta doble actuaciˇ Arenys de Mar es reestableix el vincle amb Adifolk i l'organitzaciˇ de les JIF que enguany arribÓ a la seva 47a ediciˇ. En la seva organitzaciˇ hi ha implicats una quinzena d'ajuntaments catalans que fan possible la celebraciˇ simultÓnia arreu de Catalunya d'aquesta programaciˇ entre els dies 6 al 15 de setembre.

Els anys 2000 i 2001 Arenys va participar en la programaciˇ de les JIF i va acollir actuacions de danses del Paraguai i un concert de veus ucraneses. A travÚs d'Adifolk els Gegants d'Arenys van participar al 25Ŕ Aplec Internacional de Cultura Catalana que l'any 2012 es va fer a Budapest.

L'Esbart Maragall ballarÓ la Dansa d'Arenys a l'acte inaugural de la JIF,

El divendres, 6 de setembre, a Calella es farÓ l'acte inaugural de les jornades amb un cercavila (9 nit) per la ciutat i un espectacle (10 nit) a la Sala Mozart on hi participaran alguns dels grups estrangers convidats de BaixkÝria, MŔxic i ═ndia i de les Illes Balears i Catalunya, entre els quals l'Esbart Maragall.

El Ballet folklˇrico de Tamaulipas

╔s un grup de dansa tradicional Originari de Ciutat Madero, a l'estat de Tamaulipas (MŔxic). TÚ una traject˛ria artÝstica de prop de quatre dŔcades i ha recorregut gran part de la geografia nacional mexicana, presentant els seus espectacles en els principals f˛rums culturals del seu paÝs.

El Ballet Folklˇrico de Tamaulipas, presenta espectacles des del folklore tradicional fins a propostes escŔniques creatives per mostrar al mˇn la riquesa cultural de la seva terra, situada al golf de MŔxic on es troba el Port de Tampico. A l'estranger compten amb participacions en Festivals Internacionals de Folklore a pa´sos com: Col˛mbia, Costa Rica, Espanya, Estats Units d'AmŔrica del Nord, Franša, ItÓlia, Portugal i Pol˛nia, rebent una gran quantitat de distincions i reconeixements per millor vestuari, millor coreografia, millor muntatge coreogrÓfic i millor musicalitzaciˇ entre d'altres. La direcciˇ artÝstica i coreogrÓfica estÓ a cÓrrec de la professora Laura Aracely Rivera Montoya i l'enginyer Rodolfo Antonio Rivera Montoya.

Publicat el 27 d'agost de 2019