Ajuntament d'Arenys de Mar

ESCOLA BRESSOL DELS COLORS

Jugant a els colorsEl Projecte Educatiu és vivencial, actiu i global. Proposa com a base metodològica la quotidianitat, l´experimentació, el moviment, la creativitat, la reflexió, el gaudi…on l'infant és protagonista actiu del seu propi aprenentatge.

La metodologia de la nostra escola està basada en el respecte a l´infant com a persona, en la seva autonomia, en la seva llibertat de moviment i de joc.

Oferim propostes i activitats ajustades a cada moment evolutiu: paneres sensorials, joc de descoberta, experimentació, psicomotricitat, expressió artística, música i descoberta de l´entorn, propiciant la curiositat, la iniciativa, la seguretat i la reflexió.

Vida quotidiana

Les activitats de la vida quotidiana dels infants són l'eix central de l'activitat educativa de l¡escola i són moments l'aprenentatge de gran importància. A l‘escola vivim una serie de moments i d´accions (acollida, higiene, alimentació, descans, acomiadament…) que es repeteixen diàriament i creen un seguit d´hàbits i rutines que aporten estabilitat, seguretat, autonomia i benestar a l´ infant, a la vegada que organitzen el temps a l´escola.

Aquests moments del canvi de bolquers, l´hora dels àpats o el descans, són essencials per al desenvolupament autònom de l´infant. Des de l´escola acompanyem aquests processos, tot respectant els interessos de cada infant, deixant que desenvolupi al màxim i d´una manera autònoma les seves capacitats.

El joc

Per a l'infant, el joc és molt més que plaer, és una necessitat vital, és la primera eina d´aprenentatge per a conèixer-se a sí mateix i al món que l'envolta. Quan juga es sent lliure, adquireix seguretat, descobreix el seu cos i les seves possibilitats de moviment, aprèn a posar paraules a les seves accions, poc a poc va dominant la realitat física que l´envolta, capta sentiments i emocions dels altres….

En el joc es combina activitat, pensament, sensibilitat i autonomia.
Jugar és viure!           

Psicomotricitat

En el cos és on comencen moltes de les emocions i és amb el moviment que l´infant pot aconseguir un control emocional, relaxar-se i enviar la informació al cervell.


A l'escola dels Colors oferim un context segur física i emocionalment perquè l´infant explori amb tot el seu cos les seves possibilitats motrius i pugui afiançar-se en l´equilibri i el domini dels patrons bàsics del moviment. Mentre juga i es mou l'infant va comprenent el seu món emocional i van adquirint autonomia amb seguretat i fermesa. La pròpia acció li permet  obrir-se a la relació i la comunicació des del plaer individual i compartit.

Tot i que la psicomotricitat està present en molts moments del dia, destinem una sessió gairebé cada setmana a la sala de psicomotricitat ja que és un espai privilegiat i a la vegada ens facilita fer una observació més detallada i un treball preventiu en el desenvolupament dels infants.