Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

El projecte de la construcció de la nova biblioteca a les Clarisses ha confirmat la seva primera subvenció per part del Departament de Cultura de la Generalitat. L'Oficina de suport a la iniciativa cultural ha confirmat una aportació de 200.000 euros. La mateixa convocatòria també ha dotat en 30.000 euros la proposta d'obres de rehabilitació del Centre Cultural Calisay.

Projecte les Clarissess 3D interiorL'Ajuntament d'Arenys de Mar va demanar la concessió d’ajuts per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural per al trienni 2020-2022. La Generalitat ha confirmat 200.000 euros, la dotació màxima que permet aquesta convocatòria. 

El projecte de la nova biblioteca a les Clarisses té una previsió de 4.7 milions d'euros. L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha obert diverses línies de contactes per percebre ajuts que permetin un finançament conjunt de l'obra des de diverses administracions. En alguns casos ja s'ha optat i presentat el projecte a convocatòries obertes i en altres s'està a l'espera de resolucions i que se n'obrin de noves. Durant l'any vinent es preveu que la cerca de finançament sigui una prioritat. La disponibilitat del projecte tècnic de l'obra i el seu detall executiu permet poder accedir a convocatòries més concretes de diversos àmbits.

L'Oficina de suport a la iniciativa cultural també ha confirmat una subvenció de 30.019 euros per obres de rehabilitació al Calisay. Aquestes subvencions s'aportaran des de la Generalitat, repartides en els tres exercicis de 2021-2023. 

El passat mes d'octubre es va presentar el projecte més detallat de les Clarisses en una exposició que es va poder veure a la capella del mateix convent. 

El Ple municipal, el 19 d'octubre de 2017, va aprovar la compra de les Clarisses. Una operació que va trigar 10 anys en materialitzar-se, amb múltiples negociacions amb el Bisbat de Girona i les monges Clarisses per estudiar diferents fórmules que permetessin l’adquisició municipal de l’edifici.  La compra es va acordar per 1.3 milions d'euros.

L'octubre de 2019 es va fer la convocatòria del concurs de projectes per a la redacció del projecte de rehabilitació de l'antic convent per al seu no ús de biblioteca. 22 equips es van presentar a la primera fase del concurs i 5 idees van ser seleccionades per participar a segona fase que va donar el projecte guanyador. 

Publicat el 26 de novembre de 2020