Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

fase propostes

La regidoria de Participació ciutadana inicia el procés de recollida de propostes del procés de Pressupost participatiu 2022. La recollida de propostes es farà amb punts presencials al carrer i on-line a través de la nova plataforma Decidim. 

La fase de propostes és del 7 de maig al 6 de juny. En aquest termini tots els arenyencs i arenyenques podran presentar les seves propostes de millora de la vila i, posteriorment, aquestes seran incloses, debatudes i votades en un fase següent del Pressupost Participatiu.

Aquesta nova convocatòria participativa està dotada amb 200.000 euros (165 mil per a inversions, 25 mil euros en despesa corrent i 10 mil reservats al Consell d'Infants).

Les propostes es podran presentar mitjançant les urnes físiques que es distribuiran als equipaments municipals i comerços (aquesta és la butlleta per la votació presencial). Així com a les taules que s'instal·laran en dies concrets al carrer i també des d'Internet mitjançant el nou espai Decidim!

Qui pot presentar propostes?

  • Entitats registrades al Registre Municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. 
  • Vilatans i vilatanes d’Arenys de Mar, a través d'aquest formulari web.
  • Consell d'Infants (infants de 5è i 6è dels centres escolars d’Arenys de Mar), a través dels seus òrgans propis de participació.
     

El calendari del Pressupost Participatiu 2022

Un cop tancat el període de presentació de propostes per part de la ciutadania, començarà la fase de validació tècnica, en la qual s'ha de certificar que les propostes són de competència municipal i que no són contemplades ja en el Pla de Mandat vigent, realitzables tècnicament, viables econòmicament, respectin el marc jurídic i legal existent, no representar un cost addicional en futurs pressupostos que creïn dependència. A més, pel que fa a les propostes presentades per entitats, aquestes no poden contemplar actuacions que ja poden ser cobertes per subvencions a entitats ni el finançament de projectes no municipals ja existents.

Publicat el 6 de maig de 2021