Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Participació
Botó que mostra/amaga menú lateral
PARTICIPACIÓ
Logotip Participa

La democràcia representativa necessita, avui, una implicació més gran de tota la població per avançar en temes de civisme, convivència i cohesió social. Cal fer esforços per aconseguir que els vilatans i vilatanes es sentin compromesos en el desenvolupament del seu municipi, i això passa per posar en marxa mecanismes participatius que fomentin la interacció social, consolidin la consciència col·lectiva i redueixin l´aïllament.

L´existència de la regidoria de Participació Ciutadana és la garantia de la voluntat del govern municipal d´apostar per la implicació dels habitants en el funcionament de la vida pública d´Arenys de Mar. Aquesta participació, però, incumbeix en tota l´organització municipal, i, per tant, el seu treball és transversal.

El Reglament Orgànic Municipal (ROM) com a eina reguladora de l'organització i el funcionament de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, i el Reglament de Participació Ciutadana preveuen en el seu articulat diferents elements per fer efectiva la participació dels ciutadans i ciutadanes en la vida municipal. L´assistència activa als plens municipals, la participació en audiències públiques, o la participació en els consells sectorials municipals són formes de fer efectiva aquesta participació.

Des de la regidoria volem dinamitzar les associacions i entitats sense ànim de lucre, perquè creiem que són les escoles de la vida social de la població, i les eines que han de permetre la creació d´una xarxa activa ciutadana, que es preocupi pel desenvolupament de la vila, i les millores en les condicions de vida de tots els seus veïns i veïnes. Volem donar veu a les persones i rendibilitzar els coneixements i experiències, per avançar tots junts.

Dades de la regidoria

Responsable polític: Xavi Navarro i Garcia

Ajuntament d'Arenys de Mar.
Centre Cultural Calisay
Riera Pare Fita, 31
08350 Arenys de Mar
Tel. 93 795 97 77
participacio@arenysdemar.cat

^