Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Jazz ArenysPoc es pensaven els seus fundadors l’any 1992 que el Festival de Jazz d’Arenys de Mar arribaria a la seva 30a edició. Doncs ja hi som!

El Festival de Jazz naixia per donar contingut a la programació puntual de concerts d’aquest gènere musical, programats anualment a l’agenda cultural de la nostra població. Apareixia amb el nom de Festival de Jazz Autòcton, atès que un dels seus objectius era, i encara segueix essent així, donar visibilitat a les formacions catalanes de jazz. 

El seu primer emplaçament va ser una de les feixes del Xifré, amb un aforament per a 40 persones, un escenari de 4x4 metres i una petita barra de bar. Evidentment el recinte va quedar petit ja a la 2a edició i el 3r Festival es va haver de moure al pati del Xifré, on ha estat els darrers 22 anys, després de passar durant una llarga temporada al pati del C.C.Calisay. 

Moltes són les formacions i músics del nostre país que han pujat al nostre escenari. Tots ells punters en el món jazzístic català o que més endavant han esdevingut músics reconeguts dins el panorama del jazz català i internacional. 

La programació d’aquest any vol retre homenatge a tots els músics que un any o un altre han fet vibrar al públic del festival amb la seva música. I per fer-ho s’han escollit cinc formacions i músics que han causat una alta impressió al públic en un moment concret d’aquests 30 anys d’història. No hi seran tots els que voldríem, però si una bona representació.

Moltes gràcies als fundadors del Festival, als músics, als espectadors, als tècnics, als col·laboradors... i un recordatori molt especial al dissenyador Santi Artigas creador del nostre logotip tant arrelat en la ment dels amants del jazz. 

Els concerts d’aquest any es portaran a terme, com els últims anys, a les 10 del vespre al pati del Xifré. El preu de l’entrada seran 10€ anticipada i 12€ a la taquilla. Hi haurà servei de bar.

Els concerts que s’han preparat per la 30a edició són:

  • 29 de juliol de 2022 - Lluís Coloma & his musical troupe & Big Dani Pérez
  • 5 d’agost de 2022 - Los Mambo Jambo
  • 12 d’agost de 2022 - Sunset Rhythm Kings & Emmanuel π Djob & Rachel Ratsizafy
  • 19 d’agost de 2022 - UNUSUAL TRIO - Ignasi Terraza & Adrian Cunningham & Esteve Pi
  • 26 d’agost de 2022 - Big band jazz Maresme & Marian Barahona & Ricard Gili

Les entrades es posaran a la venda a partir del mes de juny. Podeu trobar més informació al web del festival: www.jazzarenys.cat

Gràcies per la vostra fidelitat i esperem poder celebrar amb tots vosaltres aquesta 30a edició de Festival de Jazz d’Arenys de Mar.

 

Publicat el 25 de maig de 2022