Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

CartellLa sala d'exposicions del Centre Cultural Calisay presenta, aquest mes d'agost, "The sea side", obres de Jens Schaefer. La inauguració té lloc avui divendres 5 d'agost, a dos quarts de vuit del vespre, i l'exposició estarà oberta fins al 28 d'agost.

Jens Schaefer viu amb la seva família a Arenys de Mar. Nascut a Alemanya de l‘Est el 1965, va descobrir ben aviat el seu talent per dibuixar i pintar. Durant els dies d‘estudiant a Frankfurt, Schaefer va publicar el seu treball en diverses revistes i va guanyar premis d'àmbit federal a Alemanya i un premi de l‘estat de Renània-Palatinat d‘il·lustració.
Els seus primers despatxos propis, juntament amb amics i altres estudiants, van ser una barreja d‘obra gràfica i projectes d‘art lliure.

Més tard, l'any 2000, amb la seva dona catalana i els seus fills, es van traslladar a Arenys de Mar. Va treballar amb èxit durant molts anys com a organitzador d‘exposicions i fires, artista conceptual, dissenyador 3D i gestor d‘esdeveniments a la seva pròpia empresa, abans de tornar a començar com a pintor, il·lustrador i dibuixant el 2020.

En els darrers trenta anys els seus dibuixos, pintures i il·lustracions s'han mostrat regularment en exposicions a Catalunya, Alemanya i Nova York. Schaefer està organitzant actualment diverses exposicions pròpies i presentarà les seves obres com a artista professional a la seva Sea Side Artfactory a partir de setembre.

Tot són emocions...

Amb aquestes paraules, Jens Schaefer presenta la seva obra al Calisay:

"Tot és experiència. Si no hagués viatjat pel món en la meva joventut, si no hagués viscut totes aquestes experiències, si no m'hagués traslladat al mar – jo hauria pres altres eleccions a la meva vida; llavors faria un art completament diferent o potser no pintaria...

"La decisió correcta per a mi va ser, entre altres coses, expressar-me creativament, donar alguna cosa als altres, tractar amb mi mateix i amb el meu entorn i amb les coses que em toquen cada dia, trobar un llenguatge artístic que sigui el meu.

"M'encanten les textures aspres, la pintura degotejada, les pinzellades ràpides de precisió i qualitat, l‘expressió contundent, la pausa en el moment adequat, els gargots, persones amb caràcter, les històries fosques i la gent a l‘aigua, sols amb ells mateixos i amb el mar.

"Quan dibuixo sovint em trobo que tot està a punt al meu cap, les imatges estan a punt... Només volen sortir. Quan dibuixo, sovint no penso. És un procés fluid on faig servir automàticament els llapis i els colors adequats. Llavors tot és perfecte!".

Horari de visites del mes d'agost:
Divendres, de 6 a 2 /4 de 9 del vespre
Dissabtes i diumenges, d´11 a 1 del migdia i de 6 a 2 /4 de 9 del vespre
Dies 15 i 16 d'agost, d´11 a 1 del migdia i de 6 a 2 /4 de 9 del vespre

 

Publicat el 5 d'agost de 2022