Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Diumenge, 15 d'octubre de 2023  -  10 h matí
Jornades Europees del Patrimoni

Cèsar Martinell i Brunet (Valls 1888-Barcelona 1973) fou un arquitecte situat entre el Modernisme i el Noucentisme, també fou investigador, divulgador i historiador de l'art. Martinell va ser alumne dels grans arquitectes modernistes, Domènech i Montaner i especialment Antoni Gaudi. Martinell es conegut per la construcció d'una quarentena de cooperatives vinícoles, situades principalment en la zona sud de Catalunya, utilitzant arcs d'obra vista, o arcs de catenària.

Casat amb una arenyenca, Martinell va realitzar diversos edificis privats i públics a Arenys de Mar principalment en els anys 40, un dels treballs més coneguts són les reformes que va realitzar a la fàbrica de licors Calisay i dins l'Església de Santa Maria d'Arenys de Mar. Per commemorar els 50 anys de la seva mort, des del Museu us convidem a fer una visita guiada amb l'historiador de l'art Vicente de la Fuente per conèixer alguns dels treballs més significatius que Martinell va realitzar a Arenys de Mar.

Per participar en aquesta visita cal realitzar reserva prèvia trucant al 937924444 o per correu electrònic a talaverahd@arenysdemar.cat a partir del 2 d'octubre.

Lloc: Riera, davant del C.C. Calisay
Durada: De 10 a 13h
Organitza: Ajuntament d'Arenys de Mar, Museu d'Arenys de Mar i Associació BAR
Preu: Gratuït
Informació relacionada
Diumenge, 19 de novembre de 2023
Acte de Cloenda de les Jornades Martinell
Dissabte, 18 de novembre de 2023
Divendres, 17 de novembre de 2023
amb l'Arnau Barangé
Dijous, 16 de novembre de 2023
a càrrec de Miquel Canal. Activitat recomanada per a infants a partir de 4 anys
Divendres, 3 de novembre de 2023
a càrrec d'Antoni Paricio, professor de tecnologia de l'arquitectura
Dimarts, 24 d'octubre de 2023
a càrrec de Raquel Lacuesta Contreras, doctora en Història de l'Art. Acadèmica de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi
Divendres, 20 d'octubre de 2023
Hi intervindran la historiadora de l´Art, Montse Viader i els arquitectes Josep Badosa, Massimo Cova, Mireia Martín i César Ramírez Martinell.
Divendres, 13 d'octubre de 2023
a càrrec de Miquel Fané, doctor en Arquitectura