Ajuntament d'Arenys de Mar

EXPOSICIONS
 • Inauguració: 
  07-04-2023
 • Data d'inici: 
  7 d'abril de 2023
 • Data de fi: 
  30 d'abril de 2023
 • Adreça

  Centre Cultural Calisay
  Riera Pare Fita, 31
  08350 Arenys de Mar

 • Horari

  Divendres, de 18:00 a 20:30h
  Dissabtes i diumenges, d´11:00 a 13:00h i de 18:00 a 20:30 h

 • MALGORZATA SZPILA. Fils d'elegància: una celebració de les puntes de coixí en la joieria contemporània

  Vaig créixer amb la tradició de la confecció de puntes a Bobowa, el meu poble natal i un dels centres de creació de puntes més antics de Polònia,on encara avui continua la tradició. Com a puntaire des de l'any 2000, amb influències i mestres de tota Europa, he escollit una variada gamma de tècniques i d'estils. Vaig fer el batxillerat artístic i vaig estudiar un màster en estudis culturals i seguia rebent cursos de punta i participant en festivals i competicions. Vaig escollir com a tema del treball de fi de carrera i de fi de màster el desenvolupament de la punta al coixí a Połònia i a Europa, que mostra fins on pot arribar la creativitat i la imaginació de les persones. Utilitzant els mateixos materials i mètodes, s'ha creat una forma diferent de veure ła punta al coixí.

  He trobat el meu lloc en aquesta tècnica, sobre tot creant joies com colłars, diademes i arracades. Els projectes que creo contenen fils metàl·lics i nombrosos vidrets perquè penso en la punta en el context de la feminitat i ła bellesa. Vull que les meves joies combinin motius inspirats en l'art i en la natura: Els meus projectes solen ser dissenys simples. Per exemple, he descobert que l'antic motiu de Bobowa, les"onades", és el més adequat per a les meves idees perquè emfatitza amb bellesa la brillantor dels vidres.

  Gràcies a la meva mare, la magnífica puntaire Ewa Szpila, vaig començar a viatjar per Europa i a participar en festivals internacionals de punta: Espanya, Eslovàquia, Portugal, Bèlgica i Rússia. L'art de les puntes proporciona un sentiment de continuïtat i pertinença, i inculca orgull i sentiment de comunitat. I, jo tinc la sort i estic encantada de pertànyer a la comunitat de puntaires. Som com una gran família, on no hi ha cap barrera lingüística, ja que ens comuniquem a través del llenguatge de la passió.

   

 • Cartell Malgozata