Ajuntament d'Arenys de Mar

Nadal>Pessebre Municipal
NADAL

La construcció del Pessebre municipal d'aquest any ha anat a càrrec de Tatiana Albert, Manel Calvo, Joan Ferrer, Teresa Fontbona, Bàrbara Guillem, Pilar Gómez, Manel Martín, Teresa Lloret, Joan Pagès, Toni Pardo, Enric Pera, Calassanç Pi, Imma Reinoso, Joan Carles Vilà i Francesc Vilanova, amb la col·laboració del Museu d'Arenys i el C.C.Calisay.

Passes

La proposta d'enguany per al Pessebre municipal és la creació d'un carrer de poble, d'acord amb els criteris dels diorames. En aquest enllaç podeu veure quin ha estat el procés de construcció. 

Sabeu què és un diorama?
Un diorama és la representació tridimensional d'un paisatge que mostra esdeveniments històrics, de natura, ciutats, etc., amb finalitats educatives o d'entreteniment, pintat de manera que simuli un entorn realista. Els diorames de pessebres gaudeixen d'una llarga tradició entre les associacions i entitats pessebristes del nostre país.

El terme “diorama” va ser encunyat per Louis Daguerre el 1822. La modalitat més popular a casa nostra està relacionada amb la tradició pessebrista. Els diorames de pessebres, fets generalment de guix, fusta, pintura, porexpan i altres materials, solen anar muntats en una caixa amb una obertura frontal -la boca-, des d'on l'espectador els contempla. Són representacions corpòries d'una escena bíblica relacionada amb el cicle de Nadal i acostumen a jugar amb la superposició de plans, la combinació de llums i ombres o les figures de diferents dimensions per donar sensació de profunditat, volum i relleu.

El disseny del cartell anunciador del Pessebre d'enguany és de l'artista i dissenyador Santi Artigas, creat el 2017. Aquest any se li dedica aquest Pessebre ja que va ser ell qui l'havia dissenyat els darrers anys.

El Pessebre s’obrirà al públic el dia 16 de desembre de 2022, a la sala d’exposicions del C.C.Calisay, i es podrà visitar fins al dia 6 de gener de 2023.

Horari de visites:

De dilluns a divendres, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Dissabtes i diumenges, d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Els dies 25 i 26 de desembre de 2022 i el dia 6 de gener de 2023, només tardes de 6 a 2/4 de 9 del vespre.
Els dies 31 de desembre de 2022 i 1 de gener de 2023 estarà tancat.

Cartell pessebre

×  
Pessebre Municipal 2022-2023 Pessebre Municipal 2022-2023