Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys nomena Joaquim Cassà i Zenon de Pol com a Fills Predilectes, i Manuel Isnard com a Fill Adoptiu de la Vila

En una sessió plenària extraordinària celebrada aquest diumenge al migdia al Teatre Principal, els regidors i regidores de l'Ajuntament han votat per unanimitat el nomenament dels tres arenyencs. A l'inici de l'acte, que ha omplert el pati de butaques d'amics, veïns i familiars dels nomenats, l'Alcalde ha donat a conèixer el procediment que s'ha seguit per portar a terme els tres nomenaments, impulsats a petició de la pròpia ciutadania.

En tots tres casos s'ha explicat les principals raons que han motivat el lliurament de tan honorífiques distincions.

En el cas de Joaquim Cassà, s'ha recordat la seva trajectòria professional vinculada al sector tèxtil i industrial, així com la seva vocació literària i les col·laboracions que va fer amb la revista Vida Parroquial, a més del seu pas per la junta directiva de l'Esbart Maragall i la recuperació de la memòria del Forn del Vidre a través de la nissaga de vidriers arenyencs dels Sala, que va plasmar en el llibre Els Sala, senyors del foc, vidriers arenyencs a cavall de dos segles, culminat recentment amb la inauguració d'una ceràmica d'homenatge a ells i de record de l'emblemàtic Forn del Vidre arenyenc. A més, Joaquim Cassà fou nomenat Arenyenc de l'any 2011 per votació popular.

A continuació s'ha nomenat Fill Adoptiu a Manuel Isnard, de qui s'ha explicat els seus forts lligams amb Arenys de Mar, amb la seva arribada a la vila arrel d'un avantpassat arenyenc, i el seu establiment en casar-se amb una filla d'Arenys. D'ell s'ha recordat el seu compromís amb la cultura, promovent entitats com la dels Amics de la Puntaire, o la campanya per adquirir un bust de bronze d'Espriu realitzat per Manel Cusachs, a més de col·laborar amb l'entitat Amics del Patrimoni Cultural Arenyenc (associació organitzadora de la Pesta) o com a membre de l'organització de la festa del carrer de la Torre. A banda d'això, també s'ha recodat la seva vinculació amb el mar, a més de destacar que durant molts anys va ésser president de l'Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona (AAMMB).

fills adoptiusFinalment, Zenon de Pol, com Cassà, ha estat nomenat Fill Predilecte de la vila. De De Pol s'ha destacat la seva trajectòria com a enginyer tècnic tèxtil, essent president de l'Associació de Perits i Enginyers Tècnics en Teixits de Punt i fundador i director del Boletín Técnico del Punto, revista que es distribuïa arreu de l'Estat espanyol i a l'Amèrica Llatina. L'any 1970 va fundar el Club de Tennis d'Arenys de Mar. Però De Pol ha tingut una forta vinculació amb l'escriptura com a col·laborador de les revistes arenyenques Vida parroquial, La Rierada i L'Agenda, i també del diari El Punt. A més, ha dedicat molts anys a treballar en la difusió del patrimoni indià i del passat arenyenc relacionat amb Cuba, amb la publicació de diversos llibres sobre aquesta temàtica. Paral·lelament, va donar impuls a la creació de l'Associació Arenyenca d'Amics de Cuba (AAAC), entitat que amb solidaritat i altruisme ha anat fent possible la tramesa periòdica de medicaments i material mèdicosanitari a diversos geriàtrics de l´Havana.

Tots tres arenyencs han rebut el nomenament amb emoció i agraïment i han estat obsequiats amb un diploma distintiu obra del dissenyador local Txeni Gil. L'acte s'ha tancat amb una breu actuació de piano a quatre mans a càrrec de Joan Miquel Hernàndez i Mireia Fornells -que formen el duet Nexus Piano-, i amb un petit refrigeri al pati del Museu d'Arenys. Podeu veure un recull d'imatges de l'esdeveniment al Facebook de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

Publicat el 15 de març de 2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^