Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Campanya preventiva per evitar el mosquit tigre a Arenys de Mar

Tenir cura que el mosquit tigre no s´instal•li a casa nostra. Aquest és l´objectiu de la campanya d´informació i sensibilització que l´Ajuntament ha tornat a posar en marxa després de les pluges del mes de maig i la proximitat de l´estiu, moment en què s´espera la reaparició del mosquit tigre, que durant els mesos d´hivern no ha actuat.

A partir de la setmana que ve es repartiran  aquests tríptics informatius per la població. Aquesta campanya de prevenció es posa en marxa després que l'any passat es detectés la presència de mosquit tigre a diferents zones d'Arenys de Mar.
 
Informar i aportar solucions i consells a la població per evitar la presència del mosquit, així com també regular els espais que puguin contenir aigües estancades, són les bases de la campanya. Cal tenir en compte que no es pot acumular aigua estancada, sobretot en llocs ombrívols, on es reprodueix amb molta facilitat aquest mosquit. Arenys de Mar té, des del mes d´octubre, una ordenança municipal per a la prevenció i control del mosquit tigre i altres tipus d´infecció parasitària, per combatre´n la proliferació i assentar les bases legals que permetin a l´administració intervenir en espais públics i privats per garantir el benestar de la ciutadania a través de les actuacions que siguin necessàries.

L´ordenança aprovada preveu sancions per a aquelles persones que tenen un focus de mosquit tigre a la seva propietat i que, malgrat saber-ho, no fan les actuacions necessàries per evitar-ho, després dels requeriments pertinents que li hagi fet l´administració.

El mosquit tigre es reconeix per les ratlles blanques al cap i al cos i pot aparèixer en llocs ombrívols on hi hagi aigua acumulada. Malgrat que la picada no és perillosa per a la salut, és molt molesta. La diferència amb els insectes autòctons és que també pica de dia. Els repel•lents de mosquits que hi ha al mercat no actuen de manera fulminant sobre aquest insecte i per això la millor manera d'evitar les molèsties que ocasiona és una bona prevenció. En cas que es produeixi una picada cal fer-ne un tractament simptomàtic, és a dir, intentar pal•liar els efectes que produeix: inflor, picor... En cas de dubte, cal adreçar-se al Centre d´Atenció Primària (CAP).

Podeu trobar més informació sobre el mosquit tigre en aquesta pàgina del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, o en aquesta altra del Departament de Medi Ambient.

Publicat el 21 de maig de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^