Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Joan Aymerich, fill adoptiu d'Arenys de Mar
Joan Aymerich i Genisans serà nomenat fill adoptiu d´Arenys de Mar en el Ple Extraordinari que se celebrarà aquest dilluns a les 19.00h al Teatre Principal.

Foto: X. Salbanyà

Joan Aymerich i Genisans va néixer a Mataró el 17 de novembre de 1918. La seva vinculació amb Arenys de Mar va iniciar-se el 1936, quan va conèixer a la seva primera esposa, l’arenyenca Emília Puntés, amb qui el 1945 va establir la seva llar a Arenys. Anys més tard, Aymerich, després d’haver enviudat, es casava amb la també arenyenca Sussi Xiberta, col·laboradora en molts dels seus projectes culturals.

Als anys setanta, Joan Aymerich va continuar amb la promoció del teatre arenyenc seguint els passos que va deixar el seu pare, estimulant l’afició per les arts escèniques, patrocinant i instituint els premis teatrals Francesc Aymerich de Votació Popular i el de Crítica Teatral. La seva involucració amb el poble no va quedar aquí; a nivell cultural col·laborà a Vida Parroquial, va escriure diversos libres de memòries i va formar part de les juntes de l’Ateneu Arenyenc i del Club de Futbol Arenys.

Sens dubte, però, una de les facetes fonamentals de Joan Aymerich ha estat la d’empresari del món de la construcció. Als anys seixanta va promoure la construcció dels hotels Carles I i Carles V on durant divuit anys va exercir de gerent, creant una extraordinària font de riquesa per a la vila. La seva empresa Aymerich i Munich SA, constituïda el 1971, es va situar entre les capdavanteres de Catalunya, dins del sector de les empreses dedicades a la venda de materials per a la construcció, i va donar feina a molts arenyencs.

Aymerich, sempre involucrat en la cultura del poble i del país, preocupat per la societat i dedicat al foment de l’economia local, serà nomenat fill adoptiu d'Arenys de Mar en el ple extraordinari que se celebrarà aquest dilluns a les set del vespre al Teatre Principal, tal i com es va aprovar en el ple del mes d’agost quan es va posar a votació la proposta del nomenament presentada per 23 entitats del poble.

Publicat el 7 de setembre de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^