Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Consulta pública per elaborar la nova Ordenança de mobilitat

rieraL'Alcaldia ha aprovat l'inici d'una consulta pública per a l'elaboració d'una nova Ordenança de mobilitat. Des de la l'Àrea de Seguretat i Mobilitat de la Policia Local s'ha elaborat una proposta d'Ordenança que ara s'exposa a consulta pública. 

Entre d'altres objectius, la revisió de l'Ordenança municipal es fa amb criteris d'equitat i d'especial atenció als col·lectius més vulnerables com a estratègia per disminuir la desigualtat social, incrementar la seguretat viària de tota la població, pacificar i conciliar la circulació de vehicles i vianants i gestionar la mobilitat amb criteris de civisme. També proposa la millora de la qualitat de vida i la salut de les persones, per afavorir la sostenibilitat i la protecció del medi ambient, prioritzar la mobilitat a peu i en modes sostenibles, com ara el transport públic, els vehicles d’ús compartit i els menys contaminants, i fer viable la intermodalitat.

L'Ordenança també es modernitza per regular sobre noves realitats, com és el cas dels vehicles de mobilitat personal (els patinets elèctrics), dels quals es prohibirà el seu ús als menors de 16 anys i l'obligatorietat d'utilitzar el casc, com a elements destacats.

L'Ordenança també vol harmonitzar i ordenar els diferents usos de les vies i els espais públics urbans, la disciplina
circulatòria i la racionalització de l’espai d’estacionament en superfície.

La Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern preveu la participació ciutadana en l’elaboració de les normes. En aquest sentit, s’obre un període de 10 dies hàbils (des de la publicació al BOPB de l’Ordenança), per facilitar que la ciutadania pugui presentar les al·legacions, els suggeriments i les observacions que estimi adients, al Registre General de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, presencialment o telemàticament a través de l‘apartat instància genèrica, o directament a l’apartat específic del web municipal que recull aquest aportacions (accés al formulari de consulta).

Publicat el 23 de febrer de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^