Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CRÒNICA DEL PLE, MOCIONS I PRECS I PREGUNTES
Crònica del Ple extraordinari de desembre de 2023

El Ple municipal s'ha reunit, en sessió extraordinària, el 20 de desembre de 2023 (vegeu vídeo) d'acord amb el següent ordre del dia.

Es va aprovar la Proposta d’acord per no renovar el conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge el pròxim febrer i retornar ara un dels nou pisos cedits per part de l’Organisme a l’Ajuntament. Hi va haver el vot a favor de JxA i el PP, l’asbtenció de la CUP i en contra d’ERC, PSC i AeC.

D’altra banda, va prosperar la ratificació del Decret de modificació del contracte del servei de recollida selectiva. Es passarà a recollir tres dies l’orgànica i un dia més d’envasos als comerciants. A més, la Brigada recollirà les bosses incorrectes tres dies a la setmana. La resta de dies les recollirà l’empresa adjudicatària. Per això, s’augmenta el cost a 2.212 euros fins al 31 de desembre i 53.320,64 euros fins a l’abril del 2024 que està prevista la nova adjudicació. JxA, CUP i AeC van votar a favor, el PP es va abstenir i PSC i ERC van votar en contra.

I pel que fa a la recollida selectiva, també es va aprovar la proposta d'inici de la licitació del servei porta a porta. El nou Plec preveu la recollida del vidre porta a porta, sis àrees d’emergència, deixalleria mòbil, que estarà gestionada amb el mateix servei i no amb el CCM, dos cubells identificats per a domèstics i tres per a comerciants, i se substitueixen els quatre camions que té l’Ajuntament, entre altres. Serà un contracte per quatre anys, amb possibilitat d’un més de pròrroga i un cost anual estimat l'any 2024 d'1.766.186,60 euros. Va comptar amb els vots a favor de JxA, ERC i CUP, l’asbtenció d’AeC i el vot en contra de PSC i PP.

Punts d’urgència:

Es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit per serveis o subministraments prestats sense seguir el procediment de contractació legalment establert i sense disposar de crèdit pressupostari. JxA va votar a favor, ERC i CUP es van abstenir i PSC, AeC i PP en contra.

Es van desestimar les al·legacions presentades per a la modificació de l’ordenança fiscal número 12 de la taxa de la brossa. El govern va votar a favor i la resta de partits es va abstenir.

Les actes de les sessions plenàries es poden consultar aquí i també en format de videoacta.
La publicació definitiva de cada sessió triga un temps fins que no se n'ha completat la tramitació.

Publicat el 21 de desembre de 2023
Imprimir
^