Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu inaugura l'exposició “Vestides de negre. Tradició, elegància i moda alternativa”

El Museu Marès de la Punta inaugura aquest diumenge 28 de gener a les 12h una mostra dedicada als vestits i el color negre que es podrà visitar fins al 15 de desembre.

Amb aquesta exposició, el Museu proposa una reflexió sobre la simbologia del color negre en la indumentària femenina a través de peces del mateix equipament i noves propostes de dos dissenyadors, Eli Conde i José Luís Luances que des de Galícia ens proposen noves mirades a la indumentària femenina i masculina amb el negre com a font d’inspiració.

El color negre és un color pur que indica l'absència de color o de llum. Té un gran poder simbòlic, és la manifestació del dol en la cultura cristiana i per als dissenyadors simbolitza l’elegància. Però, també és un color que manifesta la foscor i l’obscuritat, el color del diable.

L’exposició es divideix en tres àmbits. El primer està dedicat al dol, el sentit que té el color negre per a mostrar la tristesa per la pèrdua d’un familiar a la cultura cristiana i també la importància que té aquest color en el culte, posant especial atenció en les mantellines, aquests vels fets amb puntes que les dones tradicionalment han utilitzat en cerimònies religioses. 

El segon àmbit es l’elegància, on es mostrarà la versatilitat d’aquest color en la moda. El negre ha estat un color vinculat a la sobrietat, però també molt utilitzat en els vestits de festa i els complements: ventalls, guants, capes, xals… 

El darrer àmbit està dedicat a la idea de l’obscuritat i el temor, el negre està vinculat a les criatures de la nit, però també a les dones poderoses i intimidadores: la femme fatale. L’exposició també fa referència a les tribus urbanes que utilitzen el negre com una forma de diferenciar-se: gòtics, punkis, rockabillis…

Publicat el 26 de gener de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^