Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El projecte Radars busca voluntaris

Actualment hi ha gairebé 60 homes i dones detectades i inscrites com a usuaris i usuàries de Radars. Són persones grans que viuen soles, o bé acompanyades d'altres persones que també ho són, o que viuen amb familiars que passen moltes hores fora del domicili. Aquest és el perfil al qual el projecte vol donar suport per pal·liar casos de solitud no volguda. 

El cos de voluntariat de Radars necessita un reforç, per tal de poder continuar atenent com es mereixen totes aquelles persones grans que viuen soles al nostre municipi i estan adherides al Projecte Radars.

Des de la Regidoria de Gent Gran se segueix donant suport a l'activitat del Projecte Radars i, d'una manera específica, impulsant el seu objectiu principal de detecció de situacions de soledat i necessitat d'ajuda de les persones grans. L'objectiu és la prevenció del risc d'aïllament i exclusió social de la gent gran de la vila a partir d'accions de suport, acompanyament i vinculació d'aquestes persones amb els seus entorns.

Radars s'articula com una xarxa de prevenció i d'acció comunitària en la qual participen veïns i veïnes, comerciants, persones voluntàries i entitats i serveis vinculats a Arenys de Mar, on cadascú fa el seu paper per vetllar per les persones grans del nostre municipi.

Des de fa anys a Arenys de Mar, aquest Projecte ha mantingut i segueix mantenint el contacte amb les persones usuàries, que han rebut de manera habitual trucades a través de suport telefònic que fa el voluntariat i la tècnica de Radars.

Aquesta professional és la responsable del Projecte, i es fa càrrec de la dinamització del voluntariat, que assumeix l'acció d'acompanyament. Setmanalment, el voluntariat, conjuntament amb la tècnica, reben les propostes de les persones usuàries i preparen activitats que contribueixin a la vinculació d’aquestes, amb la comunitat que les envolta.

Cada quinze dies es reuneixen per fer un cafè i realitzar diferents activitats; concursos, jocs, explicar contes i, un cop al mes, fan una sortida o una activitat lúdica o didàctica en el municipi.

Si estàs interessat/ada a ser voluntari/ària de Radars o ets una persona gran i vols ampliar la teva xarxa social, pots posar-t’hi en contacte en el correu radars@arenysdemar.cat o bé trucar al 93 795 97 77.

 

Publicat el 30 de gener de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^