Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Presentació del Mapa Cultural d'Arenys de Mar

La Sala Noble del Calisay acull el dijous 15 de febrer, a les 18 h, la presentació del Mapa Cultural d’Arenys de Mar, elaborat per la Diputació de Barcelona. L’acte comptarà amb la participació de l’alcalde, Estanis Fors; la cap de Secció Tècnica de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació, Teresa Reyes; la tècnica, Marta Bertran; l’encarregat d’elaborar el Mapa d’Arenys, Jordi Montlló, i la directora del Museu d’Arenys, Neus Ribas. 

El Mapa Cultural d’Arenys de Mar recull un total de 484 elements del patrimoni moble, immoble, mediambiental, immaterial i documental de la nostra vila que es poden consultar amb fotografies i dades concretes. 

Alguns dels elements destacats en aquest mapa són el Cementiri i el Retaule barroc de l’Església de Santa Maria (Béns Nacionals d’Interès Cultural), el patrimoni de la Guerra Civil, la Torre dels Encantats, la Torre d’en Llobet i l’Hospital Xifré. 

Pel que fa als béns mobles, destaca la col·lecció de puntes del Museu d’Arenys, mentre que la Festa de Sant Roc i la Dansa d’Arenys destaquen com a elements del patrimoni immaterial i el Fons documental de l’Arxiu Històric Fidel Fita és un dels elements del patrimoni documental. 

Podeu consultar el Mapa del Patrimoni Cultural d'Arenys de Mar aquí. 

 

 

Publicat el 14 de febrer de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^