Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Primeres propostes per al projecte de civisme de l'Ajuntament

Aquest dimecres 13 de març es va fer la primera trobada amb veïns i entitats de la vila per plantejar millores en la convivència a Arenys, dins el nou projecte de civisme que l’Ajuntament està començant a tirar endavant. 

A la trobada hi va assistir el regidor de Drets Civils, Xavi Navarro, la tècnica de l’àrea, Laura Espinasa, i la Defensora de la Ciutadania, Teresa Verdura. 

Entre les propostes generals sobre civisme i convivència que es van tractar hi ha aspectes que es basen en generar estima per la vila, fer campanyes amb idees clares i una gran difusió, crear agents cívics i mediació o instaurar mesures punitives amb la gestió de les accions incíviques, entre altres. 

D’altra banda, pel que fa aspectes més concrets, entre els temes que es van tractar hi ha el foment de la convivència, amb la idea d’adaptar-la a cada barri, elaborar una guia d’acollida i gestionar la diversitat, entre altres aspectes. 

També es va posar sobre la taula el civisme en els espais públics, destacant per exemple que són necessaris més espais públics per als infants i gestionar la convivència. 

La gestió dels residus va ser un altre tema que es va tractar. Es va posar sobre la taula aspectes com una sensibilització, posar cendrers a les papereres o promoure equips de voluntariat per a recollir brossa al bosc o la platja. 

La tinença d’animals domèstics també va ser un dels temes que van sortir. Es van exposar idees com el control del cens de tots els gossos, millorar les condicions dels pipi-cans o implantar el sistema d’identificació de femtes. 

I també es va parlar sobre l’ús de vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets  o l’ús del carril bici, i també els sorolls, per tal de preservar el descans o una recollida de contenidors adaptada al descans del veïnatge. 

La regidoria de Drets Civils inicia aquesta iniciativa fruit de la proposta ciutadana guanyadora de l’edició 2023 dels pressupostos participatius referent a la realització d’una campanya de sensibilització a la convivència i corresponsabilitat cívica. 

 

 

 

 

Publicat el 15 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^