Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Sortida guiada per conèixer les mines d'aigua d'Arenys aquest dissabte 23 de març

La regidoria de Medi Ambient organitza una sortida guiada per conèixer les mines d’aigua d’Arenys. L’activitat es farà aquest dissabte 23 de març s’emmarca dins el conjunt d’actes que es realitzen a l’entorn del Dia Mundial de l’Aigua, que es celebra aquest 22 de març. 

La sortida és apte per a tots els públics, no calen inscripcions i anirà a càrrec de l’arenyenc Marc Campeny, doctor en Ciències de la Terra. El punt de trobada serà la Plaça de l’Ajuntament a les 10:45h. 

El context geogràfic i geològic d’Arenys de Mar és molt peculiar i defineix la fisonomia i el traçat urbà de la vila, ubicada al voltant d’una riera i encaixat entre els turons del Mal Temps i la Pietat. La nostra vila sempre ha tingut una mirada posada en l’aigua, especialment, la del mar, però també, en les aigües freàtiques que, a partir de pous i mines, han donat de beure a la gent d’Arenys des dels seus inicis. 

La sortida d’aquest dissabte vol incidir en perquè es feien pous o mines, l’aprofitament actual d’aquest tipus de recursos hídrics i la seva gestió. En el context actual de sequera, les aigües freàtiques han passat de ser unes grans oblidades a les noves protagonistes. Coneixerem les característiques d’aquestes aigües i el passat, present i futur de la seva gestió. 

 

Publicat el 21 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^