Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
Escollit el projecte de rehabilitació entre 22 propostes arquitectòniques

Projecte les Clarisses seccióProjecte les Clarissess 3D interiorJurat concurs de les Clarisses

'Sessiralcsel' ha estat la proposta  guanyadora del concurs per a la selecció del projecte de rehabilitació de l'edifici de les Clarisses per al seu ús com a biblioteca municipal. El projecte guanyador és un treball dels veterans arquitectes Mamen Domingo | Ernest Ferré i el jove equip de l'estudi d'arquitectura h3o. Un jurat ha triat aquesta proposta entre les cinc preseleccionades de les vint-i-dues que es van presentar a la convocatòria.

El projecte proposa que la rehabiltació de l'antic convent i el seu entorn esdevingui un gran pulmó verd que conectarà la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré. L'actuació de rehabilitació de l'edifici es proposa de forma compacta a l'entorn de l'estructura principal de l'edificicació actual que creix seguint la coberta existent en l'espai de patí, fent un únic volum .  

Com serà la biblioteca?

La biblioteca es proposa que estigui distribuida a l'edifici existent -la nau principal i les dues ales laterals- configurant espais tancats destinats als usos específics amb un major grau de recolliment i silenci. L'ampliació  es farà amb un gran espai central, diàfan i dinàmic, que es proposa destinar la  planta baixa a zona d’accés i àrea de revistes i música, mentre que les seves plataformes a planta 1 i 2 es destinen al fons general amb un caràcter d’espai obert. Actua de distribuïdor de totes les zones perimetrals i conté les circulacions verticals: dues escales i un ascensor.

El projecte fa especial atenció a l'eficiència energètica i el cicle vida dels materials de la nova edificació. En aquesta línia minimitza la demanda energètica mitjançant l'ús dels recursos naturals, tant per l'aprofitament del sol, l'aprofitament del vent (ventilació natural) i l'aprofitament de la vegetació i altres sistemes d'equilibri tèrmic i geotèrmia. 

El Jurat que ha valorat les 22 propostes estava format per 5 arquitectes i presidit per l'alcaldessa Annabel Moreno. Hi participaven els dos arqutectes municipals, un arquitecte designat per la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i dos arquitectes proposats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC). També hi han participat, sense vot, la directora de la Biblioteca i el regidor de Cultura. 

El procés del concurs (bases) ha durat dos mesos.  Adjunt el document (PDF) de presentació del projecte que va fer l'equip guanyador per explicar la seva proposta. Ara caldrà redactar el projecte arquitectònic detallat per poder avançar en el projecte constructiu..

Fitxer Acrobat-PDF de (8.36MB)

Fitxer: SESSIRALCSEL_panells_proposta.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 8.36 MB

Publicat el 3 de desembre de 2019