Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

La regidoria de Festes farà un esforç continuat per garantir que tots els actes de la Festa Major, del 8 al 11 de juliol, es facin amb una seguretat absoluta respecte les normatives de protecció de les persones contra la covid-19.

En aquesta mateixa línia s'ha establert tota una programació d'actes en espais delimitats, amb aforament controlat, per poder complir les restriccions i mesures de seguretat de la pandèmia, i amb reserva prèvia de les localitats previstes cada espectacle.

S'han reforçat les mesures de seguretat, a dins i a fora dels espectacles, amb reforç de vigilància privada i la Policia local per evitar aglomeracions i que es compleixin les normatives de seguerat. Arran de les darreres mesures del Procicat respecte l'oci s'han ajustat alguns dels aforaments a la normativa. 

Pregó a la Riera

L'arenyenc Dídac Plana, jugador de futbol sala del F.C.Barcelona, obrirà la Festa Major amb el pregó que es farà, a 2/4 de 9 de la nit, al mig de la Riera. Enguany s'ha canviat lemplaçament, enlloc de la Plaça de la Vila, per garantir les distàncies. També, com l'any passat, s'ha suspès el tradicional brindis.

S'ha ajustat l'aforament al ball de Festa Major, d'acord a la darrera directriu del Procicat. I s'ha suspès el concert de Barraques de la Ludwig Band per impossibilitat dels músics d’assistir en les condicions que marca la prevenció de la Covid-19 .

A tots els actes caldrà arribar-hi amb temps suficient i caldrà  seguir les mesures exigides per cada cas.Per les activitats al carrer es demana auto responsabilitat, anat sempre amb mascareta i mantenint la distància de seguretat.

Els Focs Artificials i la Tronada estan dissenyats per evitar aglomeracions

La Pirotècnia Tomàs serà l’encarregada de llençar el Castell de focs de Sant Zenon. S'ha dissenyat un espectacle completament aeri que serà "ràpid, viu i intens" per ser vist des qualsevol punt d'Arenys. No hi haurà la traca de la vigilia que, com l'any, serà una "mascletà" que podrà sentir-se des de tota la vila.

Cercavila estàtica

L'Associació de Geganters d'Arenys de Mar va presentar ahir el protocol sanitari per tal de celebrar la cercavila del dia de Sant Zenon amb seguretat. Com l'any passat, serà una cercavila estàtica, de manera que els gegants aniran de l'Ajuntament al Calisay pel bell mig de la Riera sense interactuar amb el públic.  La cercavila es  fa el divendres 9 de juliol, a les 7 de la tarda, amb grups reduïts. Els acompanyants de la colla seran els encarregats de vigilar el perímetre de seguretat entre gegants i públic, que no podrà acompanyar els gegants.

La reserva de localitats encara es pot fer a través de les dues plataformes :  

Malgrat que algun espectacle ja té exahurides totes les entrades, quan hagi començat es podrà accedir si queden localitats per ocupar. Aquests actes tenen registre complet d'assistència.

El programa de Festa Major es pot descarregar (PDF). El llistat d'actes es pot consultar des de l'agenda del web municipal i també des de l'app ArenysAPProp.  Bona Festa Major!

Publicat el 8 de juliol de 2021