Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTíCIES

Presentació festivals musicals d'estiu

La Regidoria de Cultura ha presentat, aquest matí, la programació dels festivals d'estiu de jazz i de música clàssica, que enguany coincideix amb dos aniversaris: els 30 anys del Festival de Jazz i el 15 anys del Festival de Música a la Gruta.

El regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, s'ha felicitat per la bona salut d'aquests dos certàmens musicals i també per l'oferta de programacions culturals que s'ofereix durant l'estiu a través de la Biblioplatja, la Rierada de jocs i el Cicle sardanístic.

Trenta anys de jazz català

El Festival de Jazz d'Arenys de Mar esdevé un cas únic d'una programació selecta basada en intèrprets catalans. Va iniciar la seva programació l’any 1992, en una de les feixes del Xifré, amb un aforament màxim de 40 persones i s'ha consolidat  al pati del Xifré, espai on s’ubica actualment, amb una cabuda que supera les 400 localitats.

El director del Festival, Enric Pera, ha presentat la programació d'enguany, en la qual, per ser una data d'aniversari, s'hi han buscat diversos homenatges, entre els quals la presència d'Ignasi Terraza o Lluís Coloma que, en infinitat de combinacions, han estat habituals en aquests trenta anys de festival. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que va ser a Arenys la setmana passada en visita oficial, va destacar la importància del Festival, que ha aconseguit un lloc reconegut en el panorama de festivals d'estiu catalans i en va felicitar la direcció per la seva trajectòria.

Al seu torn, el Festival de la Gruta es va posar en marxa el 2007, després d’uns anys programant música clàssica en diferents espais. Després d’uns anys de programació directa des de la Regidoria de Cultura es va apostar perquè es fes càrrec de la programació i la direcció del Festival l’Associació Escola de Música (EMA). L'EMA ja ha presentat la programació d'enguany.  Aquest Festival, que com indica el seu nom, es porta a terme a la Gruta del parc de  Lurdes sempre s’ha caracteritzat per la seva alta qualitat musical i per la relació dels seus músics amb la nostra població.

Les entrades anticipades pels dos Festivals es poden adquirir al web www.teatreprincipal.cat. Per a l'estrena del Festival de Jazz, divendres vinent, ja s'ha fet tota la venda anticipada (270 entrades) i, segons la previsió meteorològica, i un cop confirmada que la sessió es faci al Xifré s'obrirà la venda de la resta d'entrades.

La Regidoria de Cultura també manté, aquestes setmanes d'estiu, la programació de la Biblioplatja que inclou el festival Arenys de Contes i el Cicle sardanístic, que programa sardanes, cada dijous a la Placeta de l'Església. En paral·lel, la Regidoria de Festes amb la col·laboració de Ca la Rita, programa des del  cap de setmana passat la Rierada de Jocs, amb propostes variades per a infants al mig de la Riera.

Publicat el 26 de juliol de 2022