Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Mor Zenon de Pol, Fill predilecte d'Arenys de Mar

fills adoptiusZenon de Pol i Alguer, empresari i activista cultural que va ser nomenat Fill predilecte d'Arenys de Mar, ha mort a l'edat de 99 anys. La vila d'Arenys el va distingir amb el títol de fill predilecte en una sessió plenària que es va celebrar el 15 de març de 2015.

Zenon de Pol, era enginyer tècnic tèxtil, va ser president de l'Associació de Perits i Enginyers Tècnics en Teixits de Punt i fundador i director del Boletín Técnico del Punto, revista que es distribuïa arreu de l'Estat espanyol i a l'Amèrica Llatina.

L'any 1970 va fundar el Club de Tennis d'Arenys de Mar.

En l'àmbit cultural va ser col·laborador de les revistes arenyenques Vida parroquial, La Rierada i L'Agenda, i també del diari El Punt.
Durant més de dues dècades va  treballar en la difusió del patrimoni indià i del passat arenyenc relacionat amb Cuba. Paral·lelament, va donar impuls a la creació de l’Associació Arenyenca d’Amics de Cuba (AAAC), entitat que amb solidaritat i altruisme va fer possible la tramesa periòdica de medicaments i material mèdicosanitari a diversos centres geriàtrics de l’Havana.

La seva inquietut cultural la va canalitzar en l'edició dels llibres: "Arenyencs a Amèrica" (2000), "Històries i llegendes de negrers i esclaus" (2002), "Els embolics d'en Pedrito: històries i llegendes de negrers" (2003), "Los Baralt y su linaje en América" (2006), "Els quatre bisbes d'Arenys de Mar: homenatge al Dr. Francesc de Pol i Baralt amb motiu del centenari de la seva consagració com a bisbe de Girona" (2007), "Jaume Partagàs i Rabell" (2012), "Josep Xifré i Casas" (2013) i "Història d'una fabrica tèxtil a Canet de Mar, 'Can Romagosa'” (2014).

 Des de l'Ajuntament d'Arenys de Mar es fa arribar el més sentit condol als seus familiars i amics.

Publicat el 18 de febrer de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^