Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu d'Arenys tanca el 2023 impulsant el Mapa del Patrimoni Cultural

El Museu d’Arenys va tancar l’any passat amb un objectiu important assolit: el Mapa del Patrimoni Cultural. A través d’aquest document s’han pogut registrar 484 element de patrimoni moble, immoble, immaterial, documental i natural de la nostra vila. A més, el mapa es presentarà en públic el pròxim 15 de febrer. 

D’altra banda, durant l’any passat es van cedir 3 peces al Museu de Mataró, al Museo Nacional de Artes Decorativas i 15 peces més al Museu d’Art de Girona, Museu d’Art de Sabadell, Museu Nacional d’Art de Catalunya i Museu Tèxtil de Terrassa. 

Pel que fa a visitants, pel Museu d’Arenys van passar 4.945 persones (inclou el públic escolar i les activitat realitzades), un descens respecte al 2022. Les activitats i exposicions que van tirar endavant tenien per objectiu promoure valors com l’educació de qualitat, la igualtat de gènere, la reducció de les desigualtats, el consum i producció responsables, així com la pau, justícia i institucions sòlides i l’aliança pels objectius. 

També es consolida la presència del Museu d’Arenys més enllà de la vila, amb la participació en fires internacionals i trobades i conferències amb organitzacions d’aquest àmbit. 

Pel que fa a noves tecnologies, la presència del Museu d’Arenys a les xarxes ha anat en augment. Això ho reflecteixen les dades d’usuaris al web i als perfils de Facebook  i Instragram. 

De cara a nou reptes, el Museu té previstos diferents projectes per a millorar l’experiència del visitant i fer que l’equipament sigui més inclusiu amb la redacció d’un pla d’accessibilitat, un pla d’educació, una nova proposta educativa de memòria històrica i democràtica, l’edició de la guia “Un museu amb veu femenina” i la celebració de la Fira Internacional de Puntes en col·laboració amb l’Associació de Puntaires d’Arenys de Mar a finals d’abril.  

Podeu consultar la memòria 2023 del Museu aquí. 

Publicat el 17 de gener de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^