Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú
Botó que mostra/amaga menú lateral
CONCURS DE MICRORELATS: QUI VA MATAR EL CORONAVIRUS?
El dubte
  • De: 
    Laura M.N
  • Tot va començar quan des del cel , un grup de savis van decidir que Sant Jordi havia de tornar a la terra per salvar a la humanitat d´un problema molt greu que tenien.Però que tenia havia de decidir entre dues opcions, quedar-se tranquil•lament al lloc on es trobava, un lloc ple d´estrelles i planetes, on tothom era feliç , es cuidaven uns als altres , s´ ajudaven sense dubtar, l´ambient era sempre molt alegre  i no existien les malalties ni el patiment. Abundava el silenci i com no existien les coses  materials no les desitjaven. Era un lloc sense contaminació, sempre cuidaven uns dels altres i mai faltava l´aliment .Cadascú treballava en el que li feia més feliç i sempre  feien ho conjuntament  .El seu lema era “ El que no es bo per a la rusc  no es bo per a l´abella”. O anar a un poble que es deia Arenys de Mar i es trobava a un lloc que es deia la terra on tot era una mica estrany , hi havia molta gent mal educada, sovint els governants es barallaven per decidir que es el que era millor per al seu poble ,solien  preocupar-se majoritàriament per ells mateixos ,la majoria no feien convivència conjunta , no feien gaires festes junts, tot estava normalment molt brut, hi havia molt xivarri i molt crits, a la gran majoria de persones nomes els importava l´aspecte material,tenir i tenir més coses.Quan la gent conduïasovint es cridaven , no respectaven la cua quan anaven a comprar ,i  no ajudaven gaire al medi ambient els i donava igual gastar molta benzina , i una de les seves prioritatsera guanyar i guanyar mes diners . No els importava la gent que ho estava passant malament , i no volien acceptar als immigrants.No se´n recordaven del més pobres , i nomes l´ego de pensar nomes en ells ,i ignoraven al veí. En fi, era un poble que li faltava molta feina per fer per aconseguir ser un superpoble. En aquest planeta hi havia un nou virus que s´estava convertint en una malaltia molt perillosa ja que estava fent desaparèixer a moltes persones i totes no cabrien en el cel , sinó s´hauria de buscar-les un altres lloc en el firmament perquè poguessin anar i com de moment no tenien cap lloc per a ells s´havia d´intentar solucionar i salvar a aquelles persones. Li van donar fins al dia 23 d´abril per a decidir que volia fer.
    Sant Jordi no sabia que fer ja que era molt feliç amb la seva princesa i ja havia demostrat haver estat un superheroi quan va vèncer al drac en la seva altre vida, però ara no volia renunciar a la seva vida plena d´amor en un lloc especial i únic que li permetia estar eternament en un estat privilegiat. Pensava que si no aconseguia una solució hauria fracassat i tot hauria estat en va,  podria perdre tot el que tenia. Però una nit especial de lluna plena, i passejant per un prat va seure a reposar i a pensar i es va quedar dormit. Va tenir un somni molt revelador on es trobava volant sobre uns carrers desertics, però hi havia un lloc amb molta gent, un hospital ple de gent malalta, majoritàriament gent molt gran, que portaven mascaretes a la cara i moltes persones al seu voltant ploraven i estaven molt tristes.Tothom corria desesperadament però no sabien a on anaven, gent amb bates verdes es barallaven per unes bates, unes ulleres de plàstic , unes mascaretes i ningú era capaç de poder organitzar-se, tot era un caos. Faltaven metges i infermeres i molts treballadors estaven a casa malalts i no podien ajudar. Faltaven llits per a acomodar als malalts i ningú estava tranquil, no sabien que fer ja que els que manaven deien coses que no solucionaven els problemes ja que era una situació nova. De sobte una olor molt especial el va aixecar a mitja nit, era un rosal que tenia al costat , va sentir que era una senyal i es va aixecar i corrents, va arribar al ganivet del savis per comunicar-los que  acceptava anar a la terra per matar al coronavirus . Li van dir el que havia de fer quan arribés  a la terra i un cop hagués complert la seva missió tornaria amb la princesa.

    Quan va arribar  a la terra havia d´anar a un lloc que es deia el Regne del Drac, a la Illa de Komodo , segons les indicacions que li havien donat ,per buscar a un animal que ajudaria a trobar la vacuna que salvaria a la humanitat. Quan va arribar li va ser molt fàcil trobar a l´animal ja que hi havien molts , era un drac que caminava a quatre potes i tenia una cua molt gran i forta. Havia d´esperar a que algun dels dracs morís de vell,ja que era la única manera en que el verí ,que era el que necessitava ,pogués tenir efecte en la elaboració de la vacuna. Després d´una dies va poder extreure de un dels dracs un pot sencer d´aquella substancia tan apreciada. Ràpidament es va dirigir a Barcelona on hi havia un metge molt bo que sabia trobaria la solució.
    Li va deixar el pot al seu laboratori amb una nota que deia: “ Es verinós però paradoxalment salvarà vides “. Quan el doctor va arribar al seu laboratori i es va trobar això no entenia res, però va pensar... no perdo res per intentar-ho. Van passar molt dies i miraculosament el laboratori  va ser capaç ,després de treballar molt, de trobar una vacuna per vèncer la pandèmia que assolava a la terra.
    La noticia ràpidament es va fer viral i tots el diaris del món deien a les seves portades: “ Qui va matar al Coronavirus? Un equip d´investigadors catalans“.
    A partit d´aquí l´antídot es va comercialitzar i tothom va poder vacunar-se i vèncer la malaltia. Quan Sant Jordi  va complir el seu propòsit i després de comprovar que tot estava controlat va tornar al costat de les estrelles i de la seva princesa estimada .

    L.M.N

  • Categoria A (Estudiants fins a 6è de Primària)
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir

sant jordi

I per molts anys a tots els Jordis!

I a totes les Jordines i Georgines! santa jordina

 

#SantJordiArenys #ConcursBalconsArenys #ConcursTeatreArenys #MicroRelatsArenys

Ajuntament d'Arenys de Mar
Riera del Bisbe Pol, 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00

^