Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Noves mesures de suport a la restauració, l'hostaleria i el comerç locals

restauradorsEl Govern municipal ha traslladat al sector de la restauració, l'hostaleria i el comerç la seva voluntat d'acompanyar-los en tot el que calgui per poder recuperar la normalitat comercial, laboral i econòmica en el procés de recuperació de la pandèmia.

Aquesta tarda s'ha fet, de forma telemàtica, una nova reunió per poder explicar amb detall les mesures que s'han pres i recollir noves propostes i idees de retorn a la normalitat.

El darrer Ple municipal va aprovar les noves bases reguladores per a la concessió d’ajuts, en règim de concurrència no competitiva, al teixit empresarial local per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència del COVID-19 (veure vídeo). La nova convocatòria que es preveu pel mes de maig resoldrà algunes situacions detectades per facilitar la concessió dels ajuts. L'agost passat es van destinar 74.000 euros en ajuts i  es van concedir 42 peticions (gairebé tots els ajuts amb el màxim ajut de 800 euros).

El regidor de Promoció econòmica, Joaquim Mas, ha explicat les mesures municipals que s'han activat el darrer any i que s'han presentat en una infografia que recull també les propostes pels propers mesos (descarregar PDF) 2021. El regidor ha remarcat que el descompte a les terrasses ha estat de fins un 30%, segons els casos, i que sobretot s'ha intentat donar solucions particulars i flexibilitat a les demandes de cada cas i cada establiment que ho ha demanat per facilitar la continuïtat de la seva activitat comercial. 

L'alcaldessa Annabel Moreno, ha confirmat que enguany s’autoritza l’ampliació de la temporada de terrasses als mesos de maig i octubre, ambdós lliures de la taxa corresponent i també l'ampliació de la superfície per a les terrasses amb més metres gratuïts a les voreres per tal de mantenir l’aforament
complint les mesures COVID-19. L'alcaldessa ha convidat a tothom a portar noves idees per propostes que ajudin recuperar l'activitat social i comercial en el moment que hi hagi el retorn a la normalitat.

Des de la Unió de Botiguers (UBICA) s'ha remarcat l'oferiment del seu acompanyament i de les gestories arenyenques per facilitar, de foma molt econòmica, la tramitació de les ajudes que dona l'Ajuntament. En aquest sentit ha encoratjat a tots els professionals a acollir-se a aquests ajuts. 

Fitxer Acrobat-PDF de (75.75kB)

Fitxer: InformeCOVID_Hosteleria.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 75.75 kB

Publicat el 3 de març de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^