Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
LA VILA
Arenys de Mar, fires i festes

Logo Costa de Barcelona Maresme  

Riera amunt, Riera avall

RieraLa Riera és el centre comercial i eix de tota l'activitat local. Dos rengles de plataners centenaris ombregen les voreres i li donen una imatge única. Aquests arbres són els discrets testimonis d'una de les activitats preferides dels arenyencs, sobretot en diades festives, passejar Riera amunt, Riera avall.

A mitja Riera, a uns quants metres de la placeta de l'Església, hi ha el Mercat, un esplèndid i funcional edifici modernista. És obert tots els matins i algunes tardes. A l'interior el batibull de gent i l'activitat són constants. Els matins de dissabte el tràfec comercial es trasllada a tota la Riera, on s'instal·la el mercat setmanal.

El Calisay és un altre d'aquests edificis insignes de la vila. L'edifici de l'antiga destil·leria del licor d'herbes, que va arribar ser reconegut arreu, ara és un centre cultural de propietat municipal i allotja tota mena de serveis culturals.

En aquests espais es desenvolupa durant l'any una extensa programació de fires, mostres comercials i celebracions que podeu consultar en aquest calendari

La vila celebra, durant la tardor, el certamen gastronòmic Calamarenys, que té com a principal protagonista el calamar d'Arenys. 

Arenys de festa

GegantsLa Festa Major és per Sant Zenon, el 9 de juliol, amb un extens programa d'activitats culturals i festives, amb ofici en honor al sant, i castell de focs d'artifici a la platja. Els gegants d'Arenys surten en cercavila en diversos moments d'aquestes festes. Tots els nens i nenes d'Arenys coneixen els gegants i viuen intensament les sortides d'en Tallaferro i la Flor d'Alba, en Roc i la Maria, l'Elm i la Carmeta, els sis gegants d'Arenys de Mar. La nit del 14 d'agost els gegants fan una sortida nocturna que recorre tots els carrers d'Arenys.

El 15 d'agost té lloc a molts indrets de la part baixa de la vila la representació de 'La Pesta', amb la qual es recrea l'arribada de l'epidèmia a la vila a finals del s.XVI, com va afectar els seus vilatans i com es va erradicar gràcies a la devoció a sant Roc. Tot plegat amb teatre de carrer de gran qualitat i ambientació que cada any atrau més visitants.

Foto del focs de Sant Pere. Foto d'Enric Pera

Les celebracions de Sant Roc, el 16 d'agost, destaquen per la sortida dels macips i les captadores, que amb la seves almorratxes ruixen amb aigua de colònia a tothom. D'aquesta manera es recorda i manté el vot de vila que els avantpassats van fer al sant perquè els deslliurés de la pesta. Es tracta d'una festa molt especial i de les poques que es mantenen a Catalunya amb l'aigua com a protagonista.

Altres cites culturals importants són la Trobada de Puntaires, que per la primavera concentra centenars d'artesanes fent puntes al coixí; el Festival de Jazz que se celebra cada estiu; i les jornades gastronòmiques del Calamarenys, que durant la segona quinzena d'octubre cuina els millors calamars d'Arenys als fogons dels restaurants de la vila. A més de l'Arenys de Flors, un certamen anual que cada primer cap de setmana de juny omple places i carrers d'ornamentació floral.

 Tota aquesta extensa programació d'activitat cívica, social i cultural es pot consultar amb tot detall a l'Agenda.

 

 
Imprimir
^