Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
LA VILA
Arenys de Mar, una vila de cara al mar

Logo Costa de Barcelona Maresme

Població:  16.280 hab. (2023)
Superfície (km2):  6,75
Altitud (m):  10
Longitud (º) 2,550386
Latitud (º) 41,581122

Arenys de Mar
(Dades Idescat | Dades Municat)

Comunicacions 

El nucli urbà d'Arenys de Mar és situat a 40 km de Barcelona. Hi ha molt bona comunicació, sigui per la carretera N-II o l'autopista C-32. El tren de rodalies (línia C-1) fa el trajecte fins a la plaça de Catalunya en 50 minuts. La carretera C-61 manté les comunicacions cap a l'interior, a través de Collsacreu, amb l'autopista AP-7 (sortida de Sant Celoni). El massís del Montseny queda molt a prop i el Parc Natural del Corredor-Montnegre és tot just a uns pocs quilòmetres. Girona és a 60 km i Montserrat a una hora llarga de viatge. L'aeroport de Barcelona és a 56 km i el de Girona-Costa Brava a 40 km.

PortEl port d'Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l'exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l'entorn del port mouen gran part de l'activitat econòmica de la població. El port concentra gairebé tota la flota pesquera de la comarca. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants. El peix que surt de la llotja d'Arenys és valorat a tot Catalunya, sobretot la gambes, el sonso i el calamar. 

Tot el litoral arenyenc està vorejat per extenses platges que queden emmarcades pels turons que arriben fins arran de mar, un anunci de la veïna Costa Brava. El port té un gran espai dedicat a les embarcacions esportives, amb modernes i renovades instal·lacions per allotjar els vaixells de pas. Durant l'estiu molts velers hi fan estada en les seves singladures mediterrànies. Les drassanes, que en el passat van construir gran part de la flota comercial catalana que va fer les Amèriques, continuen sent una important indústria local.

 Arenys, un mar de serveis

Mercat municipalArenys és capital del seu partit judicial i té establerts a la vila els principals serveis de l'administració pública. Hi ha una Àrea Bàsica de Salut, un Institut de Batxillerat, una Escola Superior d'Avicultura, una Escola de Música i diverses escoles de puntaires que ara són espai d'oci i record de la florent indústria que va existir fa un segle.

Arenys de Mar té l'orgull d'haver creat la primera emissora de ràdio municipal de Catalunya, Ràdio Arenys, i també està treballant per ser un dels municipis destacats en l'àmbit de la transparència.

A nivell industrial, hi ha dues importants zones desenvolupades i en funcionament. L'agricultura, malgrat el retrocés dels últims anys, s'està potenciant amb iniciatives com la marca 'Producte d'Arenys'.

 

 

Arriba't a Arenys

Altà L'oferta turística està diversificada. Hi ha hotels, càmpings, cases de colònies, hostals, pensions i la possibilitat de llogar apartaments a bon preu. Hi ha una quantitat important d'habitatges de segona residència. Els Banys de Can Titus, amb més de dos-cents anys d'història, són un modern balneari amb aigues mineromedicinals de composició clorada sòdica.

Arenys rep, durant tot l'any, la visita de centenars d'escolars i nombroses excursions de gent gran. Els atractius artístics i arquitectònics, els museus, el port, i tot el que envolta el mite de Sinera creat per Salvador Espriu són bons arguments per arribar-se a Arenys de Mar. Hi ha diversos itineraris i rutes planificades per descobrir la vila. Els caps de setmana són molts els qui vénen a la vila senzillament per fer un bon àpat als restaurants del port o als establiments de dins el nucli urbà.

L'atractiu de les platges d'Arenys rau en la seva extensió i en la sorra gruixuda que les cobreix. Pels qui prefereixen les estades ombrejades, la vila ofereix el parc de Lourdes i la possibilitat de passejar pels nombrosos camins i rials que té el municipi.

 
Imprimir
^