Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'edifici de la Raureta serà un equipament municipal
El ple va aprovar ahir per majoria un conveni urbanístic en aquest sector que substitueix les cases aïllades per habitatges plurifamiliars i que suposa importants cessions per a la vila
El ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar va donar ahir el vistiplau a un nou conveni urbanístic que permetrà que l'edifici singular de la Raureta passi a ser un equipament municipal. El conveni i la modificació del pla urbanístic va rebre els vots a favor de CiU, PSC, ERC i PP, i el vot en contra d'ICV. L'acord estableix un canvi en la tipologia residencial: s'aposta per un model de construccions plurifamiliars, en comptes de cases aïllades. L'Ajuntament també obtindrà 27 habitatges de protecció oficial i de preu assequible.
El regidor d'Urbanisme, Agustí Massuet, va defensar en el ple de l'Ajuntament que aquest nou conveni urbanístic respon a l'interès del consistori per aconseguir l'edifici singular de la Raureta, perquè passi a ser equipament municipal. La promotora de la Raureta, Societat Edificacions Nou Parc 47 SL, cedirà la propietat de la finca de la Raureta, de 5.355,76 m2, que dóna al carrer Valldemaig, on actualment hi ha un edifici singular plurifamiliar de quatre habitatges. Perquè passi a ser un equipament municipal ara caldrà requalificar la finca.

Una altra novetat, segons va afegir Massuet, és que amb el nou conveni el municipi passa d'obtenir sis parcel·les a rebre els terrenys per edificar 27 habitatges de protecció oficial i de preu assequible. Aquest canvi respon a què es modifica també la tipologia d'habitatges que es construirà en aquest sector. Es deixa enrere l'anterior proposta de fer cases aïllades i adosades, a canvi d'habitatges plurifamiliars. El redueix el sostre edificatori però s'augmenta el número de pisos, de 27 a 54 habitatges, perquè passen a ser de dimensions més reduïdes, amb una mitjana de 110 m2.

Així mateix, l'Ajuntament manté la cessió de la zona d'equipaments on ara ja hi ha instal·lada l'escola bressol municipal de la Raureta i també la zona verda situada just davant. L'alcalde, Miquel Rubirola, ha explicat avui en roda de premsa que l'edifici de la Raureta que obtindrà el municipi està valorat en 712.000 euros i que l'Ajuntament el rebrà amb un tancament perimetral i amb la façana pintada.

Pla d'equipaments

L'alcalde ha anunciat avui en la roda de premsa que l'Ajuntament té en marxa una auditoria per analitzar la situació dels equipaments municipals. El pla d'equipaments s'ha encarregat a Antoni Laporte, consultor en economia de la cultura i economista, que ja s'ha posat en contacte amb els diferents grups municipals i altres sectors implicats. Aquest pla farà una proposta tant dels usos com de la distribució d'equipaments municipals, així com de la possibilitat que alguns dels edificis municipals obtinguts recentment es puguin donar en concessió per ubicar-hi usos determinats: com ara un hotel o un centre de convencions.

Publicat el 29 de març de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^