Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arrenca la 30ena edició de les jornades gastronòmiques del Calamarenys

Arenys de Mar celebra, del 10 d’octubre al 9 de novembre, la 30ena edició de les jornades gastronòmiques del Calamarenys. Es tracta d’un dels esdeveniments culinaris de més renom al territori maresmenc, que tenen l’objectiu de posar en valor un producte de referència de la costa arenyenca com és el calamar, de gran qualitat i amb uns trets característics que el fan únic. L'Alcalde, Estanis Fors, el regidor de Turisme, Ramir Vidal, i un dels seus impulsor, Joan Majó, han fet la presentació de les jornades aquest migdia a la Sala Noble del Calisay. 

Una vintena de restaurants de la vila participen en aquesta edició oferint plats especials elaborats amb calamar de potera d’Arenys, com ara fideuà amb calamars i camagrocs, arròs melós amb ceba caramel·litzada, briox de calamar amb maionesa d’ají groc o calamar farcit de botifarra de perol i carxofes de temporada. Cada establiment proposa plats i menús degustació únics que posen en valor la cuina marinera local.

Les jornades estaran complementades amb activitats com el Bioblitz “Apropa’t a la natura” (12 d’octubre), sortides en barca amb música en directe (tots els diumenges), visites guiades per descobrir el patrimoni marítim i històric d’Arenys, i tallers familiars com L’hora del conte especial Calamarenys (16 d’octubre).

El divendres 24 d’octubre destaca el showcooking “La Cuina Pim Pam de l’Arnau”, a càrrec del cuiner i comunicador Arnau Paris, conegut pel programa Cuines de 3Cat. El mateix vespre, tindrà lloc el Sopar Popular del Calamarenys, que enguany celebra les tres dècades de trajectòria amb música en directe del grup d’havaneres La Vella Lola.

El Calamarenys és una iniciativa de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Sant Elm i el teixit gastronòmic i cultural local. L’objectiu és destacar el producte autòcton, la pesca artesanal i la identitat marinera d’Arenys.

Restaurants participants: Blau de Mar, Can Dani, Can Majó, Capote – Rostisseria, Casa del Mar, Celler Synera, Delirio Gastrobar, El Coro, El Portinyol, Els Pescadors - La Llotja, La Marina, La Raclette, La Tasqueta d’Arenys, La Torre de Can Martri, Pebre Negre, Port Vintage, Restaurant Hispania, Restaurant Mot, Saladolç Avilés i Sardineta Bistrot. 

Per a més informació podeu consultar aquí 

 

 

Publicat el 8 d'octubre de 2025
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^