Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Portada>Regidories>Turisme, Patrimoni i Fires>Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys
Botó que mostra/amaga menú lateral
JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CALAMAR D'ARENYS

Benvingudes a l´espai del Calamarenys.

Com cada any, Arenys de Mar celebra durant el mes d´octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys o també anomenat “Calamarenys” i enguany, celebrem una efemèride molt especial: la 25a edició.

Malgrat saber que la situació actual és deli25è Calamarenyscada i que no permet organitzar grans actes, activitats o esdeveniments amb molt aforament, creiem que hi ha maneres i formes de poder-ho celebrar amb totes les garanties possibles. La voluntat, més enllà de poder seguir amb una petita normalitat i poder celebrar 25 edicions de Calamarenys, és també impulsar la gastronomia arenyenca i promocionar les qualitats de la marca Arenys i del producte de proximitat. Ara més que mai, volem fer costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

Justament, a Arenys de Mar es pesca una varietat específica de calamar que és el que es promou des de les Jornades i que es s'emmarca com a Producte d´Arenys, entre altres varietats de peix pescat a la zona i productes del mar. Aquest, és un segell de qualitat del què es produeix i s'elabora localment. De fet, el Port d'Arenys és un port pesquer dels més importants de la costa catalana. És l'exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l'entorn del port mouen gran part de l´activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és una activitat que, malgrat deixar enrere les pràctiques tradicionals i adaptar-se al segle XXI, atrau molts visitants.

Durant les Jornades, us proposem tastar les propostes de diferents restaurants de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment. Sense la col·laboració de totes, això no seria possible.

Finalment esmentar que, malgrat tot, el Calamarenys també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Hem preparat diverses visites al port, passejos amb barca, descobertes naturalistes i un recull digital de receptes de Calamar que permet conèixer la seva història i també el seu futur. D'aquesta manera no només potenciem l'element gastronòmic sinó que també oferim una descoberta de la vila i la seva gent, sempre oberta a acompanyar-vos per fer-vos gaudir del què més ens estimem: Arenys de Mar. Us hi esperem!

Ona Curto Graupera, regidora de Turisme 


Destaquem
 
^