Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Portada>Regidories>Turisme, Patrimoni i Fires>Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys
Botó que mostra/amaga menú lateral
JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CALAMAR D'ARENYS


Benvingudes a l´espai del Calamarenys.


Com cada any, Arenys de Mar celebra per octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys o també anomenat “Calamarenys” i enguany celebrem la 24a edició.

Aquestes jornades, molt consolidades, ens serveixen per promocionar un producte típic de la nostra vila com és el calamar, i també per potenciar l'economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

Justament, a Arenys de Mar es pesca una varietat específica de calamar que és el que es promou des de les Jornades i que es s'emmarca com a Producte d´Arenys, entre altres varietats de peix pescat a la zona i productes del mar. Aquest, és un segell de qualitat del què es produeix i s'elabora localment. De fet, el Port d'Arenys és un port pesquer dels més importants de la costa catalana. És l'exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l'entorn del port mouen gran part de l´activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és una activitat que, malgrat deixar enrere les pràctiques tradicionals i adaptar-se al segle XXI, atrau molts visitants.

Durant les Jornades, us proposem tastar les propostes de diferents restaurants de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment. Sense la col·laboració de totes, això no seria possible.

Finalment esmentar que el Calamarenys també es complementa amb un programa d'activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. Des d'elements mariners tradicionals com la subhasta del peix o, enguany la tirada de l'art, a propostes divulgatives com les accions teatralitzades o la visita al port per conèixer la seva història i també el seu futur. D'aquesta manera no només potenciem l'element gastronòmic sinó que també oferim una descoberta de la vila i la seva gent, sempre oberta a acompanyar-vos per fer-vos gaudir del què més ens estimem: Arenys de Mar. Us hi esperem!

Ona Curto Graupera, regidora de Turisme i Patrimoni.

Destaquem
 
^