Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Rutes d'Arenys
rutes arenys

L'Ajuntament d'Arenys de Mar acaba de publicar tres itineraris que, sota el paraigua de Rutes d'Arenys, conviden a descobrir l'atractiu de la vila, amb els seus actius arquitectònics i naturals, d'una manera saludable i enriquidora.

L'Ajuntament d'Arenys, i mitjançant la regidoria d'Esports, ha publicat un recull de tres rutes enfocades sobretot de cara als visitants que els permet descobrir l'atractiu arquitèctonic, cultural, natural i paisatgístic d'Arenys de Mar.

Una primera ruta és la del Nucli Antic, de tot just dos quilòmetres i mig i apta per a tots els públics, que acostarà el caminant a l'entramat del casc antic de la vila, passant pels edificis del Xifré i del Calisay, a més de l'església de Santa Maria i el seu imponent retaule barroc, el Museu Marès de la Punta, i l'edifici de l'antic Estudi de Pilots que acull el Museu Mollfulleda de Mineralogia.

La segona ruta és de caire natural i porta per nom Ruta Rials d'Arenys. Amb aquest itinerari, el de més llarg recorregut amb 9,4 km, el visitant coneixerà les principals rieres i rials del municipi, amb el seu desembocament a les platges de la vila i el pas obligat pel port d'Arenys i la seva llotja.

Finalment es proposa la Ruta Serralada de Montplana, que destaca pel seu valor paisatgístic a través dels miradors que conforma aquesta serralada a ponent de la població i que té el cementiri de Sinera com a punt de pas obligatori. La vista és esplèndida i s'hi poden veure des de la llunyania els principals elements i símbols de la geografia arenyenca: el Xifré, l'església de Santa Maria, els diversos convents d'ordes religiosos, el Port, la Torre dels Encantats i, també, el Montnegre amb els Tres Turons com a teló de fons.

Publicat el 26 de juliol de 2011
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^