Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Taula de Gestió del Litoral es posiciona en contra d'una nova actuació de la draga a la costa d'Arenys

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha comunicat a la Demarcació de Costes a Catalunya el rebuig a la proposta de dragatge de sorres que està prevista al nostre municipi de cara als pròxims dies.

En una carta adreçada a la cap de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano, l'alcaldessa Annabel Moreno expressa l'oposició al dragatge de 70.000m3 de sorra entre el dic d'abric i la bocana del port d'Arenys de Mar. Una postura consensuada entre l'Ajuntament d'Arenys de Mar, la Confraria de Pescadors Sant Elm i la Plataforma “Preservem el Litoral” després de la reunió de la Taula de Gestió del Litoral, convocada dimarts passat després de rebre la notícia sobre l'arribada de la draga.

En aquest sentit, la Taula de Gestió del Litoral considera que les actuacions projectades per Costes estan mancades d'una visió integrada sobre la conservació i la gestió del litoral, alhora que recorda que el dragatge de sorra s'ha demostrat totalment infructuós, insuficient i malbaratador de recursos públics, amb greus afectacions sobre la biodiversitat marina, el paisatge i l'activitat pesquera tradicional.

De fet, la Taula de Gestió del Litoral insisteix a dir que les intervencions de la draga no resoldran la problemàtica recurrent de manca de sorra al litoral del Maresme, atès que suposen una solució molt parcial i a curt termini mancada d'una visió integral absolutament imprescindible.

És per això que els membres de la Taula aposten per un nou model de gestió integral del litoral, que no el consideri de forma isolada del seu entorn, i que tingui en compte l'impacte que les actuacions tenen sobre el medi natural i sobre l'activitat econòmica dels municipis.

Publicat l'11 de maig de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^