Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CRÒNICA DEL PLE, MOCIONS I PRECS I PREGUNTES
Crònica del Ple de juny de 2022; mocions i precs i preguntes

Ple de juny 2022

Equip Defensora

La sessió ordinària de 30 de juny de 2022 (veure vídeo complet) ha tractat el següent ordre del dia. El Ple ha aprovat la cessió del Dret de superfície a l'Institut Català de la Salut per poder fer l'ampliació del CAP. També ha tractat aspectes en matèria d'habitatge i altres obres, com el cas d'una revisió del projecte per resoldre, de forma definitiva, les entrades d'aigua que hi ha als locals de les feixes del XIfré. 

La sessió ha començat amb la presentació de la Defensora de la Ciutadania del seu informe anual d'actvitat i ha entregat al plenari la seva Memòria de 2022 (Document PDF). La Defensora, Teresa Verdura, ha estat acompanyada, en la seva intervenció al plenari, pel seu equip de col·laboradors, a qui ha agraït el seu treball continuat.

El Ple ha tractat diversos punts relacionats amb l'habitatge com la proposta de modificació de l'acord de condicions reguladores del Dret de superfície, constituït a favor de la UTE de fundacions per a la construcció i gestió d'habitatge en règim de lloguer. També per reconèixer una inversió, ja feta, de 5.000 euros d'una obra en un dels pisos socials dels anomenats Pisos dels mestres que torna a estar disponible. 

Per unamimitat s'ha aprovat el projecte de rehabilitació del nou pis municipal, al carrer Anselm Clavé 42. L'import de l'obra de reforma, amb totes les connexions de serveis, puja fins a 47.213 euros. L'alcaldessa ha informat que la Diputació ha subvencionat la compra d'aquest habitatge que va acordar el Ple fa uns mesos.

S'han aprovat, a proposta de la Regidoria d'Acció Social, les bases reguladores d'atorgament de subvencions escolars per concurrència pública, que milloren les bases vigents aprovades l'any passat. Es deslliguen dels ajuts d'urgència i es plantegen unes bases prou obertes que es concretaran, durant cada exercici, en els requisits de cada convocatòria que es publiqui. El PSC s'absté a la votació.

El Plenari ha aprovat per unanimitat l'adhesió a la Xarxa de Museus Tèxtils i també l'adhesió al Fons Català de Cooperació i Desenvolupament. Aquesta darrera adhesió ha estat un procediment de tràmit, atès que l'Ajuntament d'Arenys en forma part de la creació del Fons, però no es tenia constància de l'acord i per tant s'ha ratificat o pres per primer cop, encara que la vila fa regularment la seva aportació i participa en el Fons.

El Ple també ha tornat a tractar l'obra dels nous locals de les feixes dels Jardins del Xifré, que han de ser destinats a bucs musicals i magatzem de la Creu Roja. S'ha aprovat la revisió del projecte d'adequació per intentar resoldre l'entrada d'aigua en dies de pluges. Una deficiència que ha comportat diversos treballs per detectar l'origen de l'entrada d'aigua. 

S'aprova per unamimitat l'adjudicació del contracte de rènting de quatre vehicles patrulla de la Policia Local a Autos Iglesias, per un import de 193.720 euros i una durada de quatre anys.

Punts per Urgència

L'oposició, Junts per Arenys i PSC, critica l'entrada reiterada, sessió darrera sessió, de temes que entren a última hora i per urgència. Per aquest motiu, el PSC anuncia que votarà en contra de les pròpies urgències i també dels acords.

  • S'aprova la pròrroga del contracte de gestió de l'Escola de Música a l'associació que gestiona l'EMA per un any i dos mesos, que és el temps que es considera necessari perquè amb la futura licitació es formalitzi un nou contracte coincidint amb el curs de 2023-2024. Aquest contracte és vigent però està en pròrroga. 15 vots a favor i vota en contra el PSC.
  • Pròrroga del Servei de neteja de platges, d'acord amb el que permet el contracte en vigor. 15 vots a favor i vota en contra el PSC.
  • Reconeixement extrajudicial de crèdit a factures de serveis que s'han prestat i tenen consignació pressupostària, però que el seu contracte està caducat (neteja d'edificis...). Vots a favor del Govern i vots en contra de Junts per Arenys i PSC.
  • Es presenta l'informe d'Intervenció amb diversos aspectes que es detecten i propostes de millora. Es fa referència al Pla de millora de la contractació i el Ple establert, que la regidora d'Hisenda, Laia Martín, ha considerat que ja s'ha executat en un 25 %.
  • S'aprova per unanimitat una modificació del conveni amb el Departament d'Educació que permet el reconeixement de l'Escola Bressol Maricel i la retroactivitat per poder reconèixer la despesa municipal durant els cursos que s'ha assumit com a pública.
  • S'aprova per unanimitat la cessió del Dret de superfície a l'Institut Català de la Salut per poder fer l'ampliació del CAP.  En paral·lel, l'alcaldessa Annabel Moreno ha explicat la reubicació de l'Estació transformadora ja està definida a prop del antics mòduls de can Nadal. També ha explicat que el seu cost és d'aproximadament cent mil euros i que es busca com poder trobar finançament extern per tal que no recaigui sobre les arques municipals. El regidor de Salut, Josep Anton López, ha confirmat el treball de càlculs demogràfics i necessitats futures de serveis del CAP que es podran cobrir amb la seva ampliació.
  • S'aprova el nou conveni del servei mancomunat de la Deixalleria, amb Arenys de Munt i Sant Iscle, que acaba a 31 d'agost. Aquesta renovació s'ha aprovat amb una durada fins el 31 de desembre de 2023 i es proposa que en aquest temps es treballi un nou conveni dins el marc de contractes vigents. 15 vots a favor i dos vots en contra el PSC.
  • Conveni a través del Consell Comarcal per disposar d'una borsa comuna de selecció de personal per a les Policies Locals. 15 vots a favor i dos vots en contra el PSC.

Mocions:

  • S'aprova per unanimitat la moció presentada el PSC relativa a la creació de Refugis climàtics. (PRP 2022/537).
  • No s'ha aprovat la moció presentada per la CUP-AMUNT en relació amb l'educació i finançament de les escoles bressol. Vota en contra JxA i ERC. Vota a favor CUP, PSC i AeC. (PRP 2022/545).- 
  • Moció que presenta la CUP-AMUNT  a les 12 encausades per tirar confeti al port de Palma. Vota a favor JxA, ERC, CUP i AeC. Vota en contra PSC. (PRP 2022/546).
  • S'aprova la moció que presenta per urgència la CUP-AMUNT amb l'adhesió de JxA, ERC i AeC de condemna dels fets de Melilla i en defensa dels drets humans. Abstenció del PSC. (text moció)

Precs i Preguntes

Prec i preguntes presentades pel grup municipal de Junts per Arenys-Junts per Catalunya:

Fitxer Acrobat-PDF de (117.67kB)

Fitxer: Preguntes_JUNTS_PLE_26_05_2022.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 117.67 kB

Prec i preguntes presentades pel grup municipal del Grup municipal socialista:

Fitxer Acrobat-PDF de (204.14kB)

Fitxer: preguntes_GMSocialista_juny.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 204.14 kB

Les actes de les sessions plenàries es poden consultar aquí i també en format de videoacta.
La seva publicació definitiva de cada sessió triga un temps de tramitació.

Publicat el 30 de juny de 2022
Imprimir
^