Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Explicació detallada de l'actuació al Parc de Fèlix Cucurull

parc felix cucurull

La presència de rates al Parc de Fèlix Cucurull que ha afectat als patis de les cases del carrer de Pau Costa està controlada i va en retrocés, segons ha observat i confirmat l'empresa que ha estat fent el tractament les últimes setmanes. La presència de rates en aquesta zona ha estat notícia i debat, les darreres hores, a diversos mitjans d'abast nacional.

Aquest dimarts, en una reunió conjunta amb l'empresa encarregada del tractament, es va explicar al representant veïnal les darreres actuacions i van coincidir que la situació estava ja en fase de resolució.   

Com s'ha fet l'actuació i el seguiment arran de l'avís del veïnat

El 27 de juliol, arran de l’avís dels veïns del carrer de Pau Costa, 39, de presència de rates a la zona, es fa una actuació àmplia de tractament i disposició de rodenticida, que també abasta el carrer d’Arquitecte Gaudí, les entrades del Parc de Fèlix Cucurull i uns caus que es detecten dins del Parc, a tocar del solar que està en obres. L’Ajuntament té contractat per aquests serveis i per d’altres plagues (paneroles…) l’empresa Anticimex que fa l’aplicació i el seguiment de les actuacions de forma periòdica a tota la vila.

L’11 d’agost, quinze dies després, es confirma un elevat consum del tractament a tots els punts i es pensa que les rates provenen del clavegueram.  Es reposa el rodenticida als punts de l’entorn del Parc i també en punts dels carrers de Pau Costa i d'Arquitecte Gaudí.

El 28 d’agost l’alcaldessa es reuneix amb veïns del carrer de Pau Costa, 39, i també recorre la zona i el Parc de Fèlix Cucurull on el personal municipal està fent el desbrossament d’un punt on es troben més caus. L’endemà, 29 d’agost, es revisa exhaustivament tota la zona, es realitza el tractament a tres caus i es reposa rodenticida, tant al Parc com al carrer, davant de Pau Costa, 49, d’on s’havia rebut també un avís. 

S’intensifica el seguiment i es manté un contacte constant amb el veïnat. Es parla amb la persona que alimenta la colònia de gats del Parc perquè deixi de fer-ho, atès que també és aliment per a les rates. El 8 de setembre es fa una neteja completa de vegetació i es troben tres caus més. Resten unes canyes en una porció del talús a tocar de la zona d’obres, darrere d’una reixa que delimita la propietat privada, on els veïns diuen que hi han observat rates.

El 12 de setembre es torna a actuar de manera intensiva al talús del Parc de Fèlix Cucurull que delimita amb els patis de darrere de les cases del carrer de Pau Costa. Una setmana més tard, dilluns, 19 de setembre, es reposa escuma rodenticida a la zona dels caus i també a la zona de les canyes on s’havia observat més activitat. Es revisa el clavegueram on s’observa un consum baix i és manté rodenticida.

Aquesta mateixa setmana, dimarts, 20 de setembre, s'ha fet una nova reunió amb el representant veïnal (del carrer de Pau Costa, 39) i la coordinadora de l'empresa. En aquesta reunió es confirma que està disminuint la presencia de rates i que està funcionant el tractament. També s’ha requerit l'empresa promotora de l'obra que mantingui un tractament de desratització dins de la seva finca.

Publicat el 22 de setembre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^