Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys i la Ràpita reforcen la seva relació amb l'agermanament de les viles i les confraries de pesca

Agermanament La Ràpita

La Llotja de la Ràpita ha acollit, aquest dissabte, l'Acte d'Agermanament de les viles d'Arenys de Mar i de la Ràpita i les seves confraries de pescadors. Un acte de reconeixement a l'esforç de les famílies rapitenques, que van fer el viatge fins a Arenys per cercar un nou futur sense oblidar i mantenint el vincle amb els seus orígens. 

A l'Acte oficial van intervenir-hi els presidents de les dues confraries de pescadors, Eusebio Rosales i Antoni Marzoa, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i l'alcaldessa d'Arenys, Annabel Moreno. Abans, l'historiador rapitenc Toni Cartes va fer una detallada exposició dels orígens de la relació entre les dues viles i de com es va desenvolupar a partir de l'arribada de les primeres barques rapitenques des del port de la Barceloneta.

Unes dues-centes persones, la majoria amb estrets vincles a les dues viles, van assistir a l'Acte i al dinar posterior, ofert pels pescadors rapitencs, que es va fer a la mateixa Llotja.

Tot l'Acte va ser molt emotiu, sobretot, per la menció i l'homenatge reiterat als diversos cognoms i nissagues que han teixit l'estreta relació entre els dos municipis avui, encara, molt presents.

El patró major de la confraria arenyenca, Antoni Marzoa, va relatar, en primera persona i de forma detallada, la relació de patrons i barques rapitenques que van fer gran el port d'Arenys amb la seva arribada i el seu treball diari. 

L'alcaldessa Annabel Moreno va remarcar que la presència rapitenca ha definit l'Arenys actual i, com havia escrit, la tarda abans, al llibre d'honor de l'Ajuntament, va destacar que "des d'avui els rapitencs sou arenyencs i els arenyencs, més rapitencs". Una abraçada fraternal que va ser corresposta i agraïda per l'alcalde Josep Caparrós, que va destacar l'emoció que constatava entre les persones assistents i que aquesta resposta tan viva de la gent és la fortalesa d'aquest agermanament. 

Els respectius plens municipals han aprovat un Acord, que preveu tot un seguit d'activitats i accions per mantenir viva i incrementar la relació entre les dues viles.

L'Ajuntament de la Ràpita ha volgut oficialitzar l'Acord en el marc de la celebració del certamen Orígens, que rememora i recrea la vida rapitenca d'inicis del segle XX.

  • Album fotogràfic dels actes oficials i dels assistents al dinar de celebració a la Llotja.

 

Publicat el 9 d'octubre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^